Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
14.02.2020

Heinolan vierasvenesatamalle tunnustus Venemessuilla

Kunniakirja

Heinolan Rantapuiston satama sai Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n venesatamakomitean kunniamaininnan Vuoden vierasvenesatama 2020 -valinnan yhteydessä.

Voittajaksi valittiin toistamiseen Kuhmoisten Sahanranta. Kunniamaininnan sai Heinolan Rantapuiston lisäksi myös Kiuasniemi Marina Padasjoen Laivarannassa.

Järvi-Suomen suosikkisatamaa haettiin äänestyksellä, jossa veneilijät saivat nimetä kolme suosikkiaan. Sisävesien satamille annettiin kaikkiaan 800 ääntä, ja voittoäänet jakautuivat 50 sataman kesken. Voittajat palkittiin Vene Båt -messujen yhteydessä 7. helmikuuta 2020.

Kuva: Messukeskus/Venemessut

- Me heinolalaiset voimme olla ylpeitä satamastamme ja sen sijainnista, kun tapahtumapaikatkin ovat ihan lähellä. Vesiteitse pääsee lähes kaikkiin kaupunginosiin, mikä on suuri rikkaus, sanoo kunniakirjan Heinolan kaupungin puolesta vastaanottanut kaupunginpuutarhuri Eve Vanne.

Heinolaa äänestäneiden palautteissa kiiteltiin erityisesti kahta seikkaa: kauniita maisemia ja sitä, että kaikki keskustan palvelut ovat sataman lähellä.

“Upea paikka. Kolme ravintolaa satamassa ja kaupungin keskusta 300 metriä. Paljon pientuottajien tuotteita myynnissä kaupungissa. Ihan oma tunnelma satamassa.”

“Heinolassa paras aamiais- ja lounasravintola Rantacasino, sekä rauhallinen satama sekä upea Rantapuisto. Keskustaan torille minuutin kävelymatka.”

“Heinolan satama, kaunis kaupunki, ravintolat ja keskusta lähellä, rauhallinen paikka jossa voi nauttia kesäpäivistä. Jos sattuu osumaan kesäteatterin esitysten kanssa samaan aikaan, ovat hyvä ohjelmanumero.”

 

Kimolan kanava tuo kesällä lisää veneilijöitä Heinolaankin

Heinolan sataman palveluita veneilijöille kehitetään tavoitteellisesti. Tänä keväänä satamaan on tulossa uusi pilssipumppu. Suunnitteluvaiheessa on myös uusi huoltorakennus, johon tulee kaivatut yleisö-wc:t.

Veneilymahdollisuuksia Heinolan lähialueilla lisää myös kesällä 2020 vesiliikenteelle avattava Kimolan kanava, joka tuo vesitieyhteyden Kouvolasta Päijänteelle. Heinolan kautta pääsee silloin veneellä Kymijoelle Voikkaan Virtakiveen saakka, jonne rakennetaan parhaillaan uutta pienvenesatamaa.

Kanavan erikoisuus on ainutlaatuinen, peräti 70 metriä pitkä kalliotunneli sekä poikkeuksellisen korkea 12 metrin sulutuskorkeus. Ne tekevät Kimolasta mieleenpainuvan kokemuksen veneilijöille.

- Toivottavasti pystymme tulevaisuudessa kehittämään satamaa edelleen ja lisäämään elävyyttä, kun meillä on tämmöinen helmi ihan keskellä kaupunkia. Vielä emme osaa ennustaa kaikkia Kimolan kanavan vaikutuksia, mutta varmasti liikenne vesillä lisääntyy, Eve Vanne sanoo.

 

Katso myös:

BusinessHeinola.fi: Heinola paraatipaikalla Kimolan kanavan veneilijöille 

Kimolan kanavan esite (pdf)

Lisätiedot:

Kaupunginpuutarhuri

Eve Vanne

0500 549 485

etunimi.sukunimi@heinola.fi

Kategoria: