Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
29.12.2017

Heinolan terveyskeskuksessa leikataan potilaita myös tulevaisuudessa

Heinolan kaupungille vastaanottopalveluja tuottava Coronaria jatkaa silmäleikkausten ja paikallispuudutuksissa tehtävien leikkausten toteuttamista Heinolassa. Sen sijaan vuoden alusta voimaan tulevat keskittämislaki vaatii, että anestesiaa vaativat leikkaukset joudutaan lopettamaan terveyskeskuksen tiloissa.

Vuoden 2018 alusta Terveydenhuoltolaki edellyttää, että leikkaussaliolosuhteita ja anestesiaa vaativat leikkaukset tulee koota sairaaloihin, joissa on ympärivuorokautinen perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteispäivystys. Laki koskee Heinolan palveluita, koska yksityiseltä palveluntuottajalta edellytetään ostopalveluissa samoja vaatimuksia kuin julkiselta tuottajalta.

Nyt toimenpidejonossa olevat potilaat ohjataan Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymään hoidettaviksi. PHHYKY ilmoittaa leikkausajan heille, kun siirtyvät lähetteet on käsitelty.

Coronaria on tuottanut Heinolan kaupungille erikoissairaanhoidon vastaanottopalveluja vuoden 2017 maaliskuusta lähtien. Vuonna 2017 Heinolassa toteutetaan yli 1500 vastaanottokäyntiä ja n. 150 leikkaustoimenpidettä 14 erikoisalalla. Lähipalveluna tuotettavan erikoissairaanhoidon myötä heinolalaisten ajomatkat ovat vähentyneet satoja kilometrejä. Vastaanottotoiminta Heinolassa jatkuu entisellään ja sitä on suunnitelmissa laajentaa.

Lisätietoja:

Sosiaali- ja terveysjohtaja
Kirsi Korttila
p. 050 523 0408
etunimi.sukunimi@heinola.fi

Kategoria: Sosiaali- ja terveyspalvelut