Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
09.08.2019

Heinolan syntymäpäiviä juhlitaan lauantaina 24.8.

Heinola 180 vuotta

Tervetuloa juhlimaan 180-vuotiasta kotikaupunkiamme Heinolaa. Juhlia vietetään Maaherranpuistossa lauantaina 24.8. ja kaikki ovat tervetulleita. Ohjelmassa: Musiikkia, karuselli, posetiivari, kuvataiteilijoita, krokettikilpailu, yllätyksiä ym.

Kaupunginjohtaja avaa tilaisuuden. Karusellin pyöriessä juhlimme yhdessä kunnioitettavaan ikään saapunutta kaupunkiamme. Tapahtumapäivänä upea hevoskaruselli pyörittää juhlijoita veloituksetta koko päivän ajan.

Puiston ohjelmalavalla ohjelmaa klo 11-13. Sen jälkeen ohjelmalava on vapaa ja eri tahot voivat puheen, runon, musiikin tai tanssin keinoin toivottaa hyvää syntymäpäivää armaalle kotikaupungillemme. Onnentoivotuksista pyydämme ilmoittamaan etukäteen kulttuuritoimistoon, jotta niihin voimme teknisesti varautua.

Puistossa yhdessä kaupunginjohtajan kanssa käyskentelee 1800-luvulla Heinolassa asuneita henkilöitä ajan hengen mukaisesti pukeutuneena.

Päivä huipentuu piknik-illalliselle Heinolan taivaan alle klo 19.00. Heinolalaiset ruokakoreineen tai paikallisista ravintoloista hankittavien takeaway -tuotteiden kanssa kerääntyvät puistokäytävälle nauttimaan illallisen. Kulttuuripalvelut toimittavat pöydät ja tuolit puistoon. Pöytävaraukset kulttuuritoimiston sähköpostiin kulttuuritoimisto@heinola.fi tai puhelimitse numeroon 03 849 3606 viimeistään keskiviikkona 21.8.

Lääninkivalteri Aschanin talossa vietetään niin ikään juhlavuotta. Talo on toiminut museona kolmenkymmenen vuoden ajan. Kivalterin talossa puuhailee tapahtumapäivänä talon henkilökuntaa ja siellä voi käydä tutustumassa sen ajan elämään ja ihmisiin.

Maaherranpuiston tapahtumaan vapaa pääsy. Kivalterintaloon ja Taidemuseoon on juhlalauantaina niin ikään vapaa pääsy.

Lisätiedot:
Saija Jäppinen, kulttuurisihteeri
etunimi.sukunimi(at)heinola.fi
050 364 5910

Kategoria: Tapahtumat Kulttuuri Museot