Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
10.01.2018

Heinolan museoiden kävijämäärä nousi vuonna 2017

Museo ulkoa

Museoiden kävijämäärät nousivat edelliseen vuoteen nähden viime vuonna. Heinolan museoiden näyttelyissä vieraili vuonna 2017 yhteensä 12 390 kävijää. Maksaneita kävijöitä oli yhteensä 5384 kävijää, joista museokorttikävijöitä oli yhteensä 1627 henkilöä. Maksaneita kävijöitä museoissa oli edellisvuotta enemmän. Myös maksaneiden kävijöiden osuus kaikista kävijöistä jatkoi kasvuaan ollen viime vuonna 43 prosenttia. Museoiden vuoden 2017 kokonaiskävijämäärä ylitti jopa vuoden 2015 kävijämäärän, jolloin tilastoinnissa huomioitiin yksi museokohde (Galleria Lambert) enemmän.

Suosituin museo viime vuonna oli kaupunginmuseo, jossa vieraili yhteensä 6740 kävijää. Taidemuseon kävijämäärä oli 3954. Lääninkivalteri Aschanin talossa kävi yhteensä 1696 vierasta. Koululaisia ja päiväkotilaisia vieraili Heinolan museoissa yhteensä 1558, mikä on 648 enemmän kuin edellisvuonna.  

Heinolan museoiden näyttelyvuosi oli monipuolinen ja huomioi eri kävijäryhmiä. Näyttelyt keräsivät tasaisesti kävijöitä ympäri vuoden. Suosittuja näyttelyjä olivat varsinkin heinolalaisten  Pentti Pitkälahden valokuvanäyttely, Pekka ja Veikko Grenmanin ja Kari Untolan entisajan Heinolaa käsittelevä maalausten ja kaitafilmien näyttely ja Pienet piimäsuut – lapsen 100 vuotta Suomessa -näyttely kaupunginmuseossa. Näyttelyvuosi huipentui Itä-Hämeen 90 -vuotista historiaa esittelevään juhlanäyttelyyn sekä Urho Kekkosen arkiston kanssa yhteistyössä toteutettuun joulunäyttelyyn Ja kaikilla hyvä tahto. Kekkosen joulukortit - Joulunviettoa itsenäisessä Suomessa.  Joulunäyttelyssä vieraili vuodenvaihteessa yhteensä 813 kävijää. Menneenä viikonloppuna Lääninkivalteri Aschanin talon perinteisillä loppiaiskahveilla 2018 vieraili yhteensä 392 asiakasta.

Yhteistyötapahtumat eri toimijoiden kanssa keräsivät myös runsaasti kävijöitä esimerkiksi Salla Aas & Companyn Ei unta-silmäystäkään, Heinola -esitykset ja kulttuuritoimen kanssa yhdessä järjestetyt Kylvettäjättärien iltamat sekä Heinola 1918 –kapinan aika -teoksen julkistamistilaisuus.  Taidemuseossa järjestettiin pop up -museon Nuoruusmuistojen-ilta ja kaupunginmuseo osallistui Pokemon-pelitapahtumaan. Lapsia huomioitiin aikaisempaa enemmän järjestämällä satuopastuksia ja leikkituokioita sekä marraskuinen Kekri-ilta.

Asiakkaille järjestettiin tilauksesta opastuksia. Heitä neuvottiin myös vanhojen tekstiilien ja valokuvien hoidossa.  Heinolan kulttuuriperintöä tuleville jälkipolville museoon tallentava Muistelupiiri vakiintui myös osaksi museon säännöllistä toimintaa.  Heinolan museoiden julkaisusarjassa ilmestynyt Jukka Kulomaan ja Leena Kekkosen kirjoittama Heinola 1918. Kapinan aika -teos sai huomiota ja kiinnostusta osakseen mediassa.  Heinolan museot osallisti käyttäjiä lukuisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa museokohteidensa ulkopuolella. 

Lisätiedot:

Museonjohtaja
Terhi Pietiläinen
p. 044 5871469
etunimi.sukunimi@heinola.fi

Kategoria: Museot