Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
22.05.2020

Heinolan luvut elinvoimalaskennassa kertovat vain osan totuudesta

Tori

Elävät Kaupunkikeskustat ry:n tänään julkaisemat elinvoimalaskennat kertovat koronan kurittavan laajalti suomalaisten kaupunkien keskustoja. Myös Heinolan elinvoimaluvun vuosimuutos 2019-2020 on reilusti miinuksella, mutta Heinolan kaupungin elinvoimajohtaja Heikki Mäkilän mukaan tämä tilasto kertoo vain osatotuuden Heinolan tilanteesta.
- Vertailussa on mukana pääosin meitä isompia kaupunkeja. Meillä yksittäiset muutokset näkyvät prosentuaalisesti isompina ja täten myös nousu tilastoissa plusmerkkiseksi voi tapahtua nopeasti, Mäkilä muistuttaa.
Tilastojen lisäksi merkittävää on Mäkilän mukaan asukkaiden näkemykset keskustan palvelutarjonnasta.
- Jos henkilö ei tarvitse omiin tarpeisiinsa kivijalkakauppaa ja löytää palvelut toisaalta, niin hänen tyytyväisyytensä ei tämän kaltaisessa tutkimuksessa näy. Meillä keskeinen ajatus elinvoimaisuudesta on se, miten paljon ihmisiä keskustassa liikkuu. Ihmiset tekevät elinvoiman. Strategiassamme on keskustan elinvoimaisuuden kasvattaminen ja siihen myös panostamme, Mäkilä korostaa.
Heinolalla on parasta aikaa käynnissä useita toimenpiteitä keskustan elinvoimaisuuden kasvattamiseksi.
- Päivitämme tapahtumastrategiaa ja olemme viimeistelemässä tapahtumakäsikirjaa, jotta tulevaisuudessa omia ja myös muiden järjestämiä tapahtumia syntyisi lisää. Tämän lisäksi edistämme uudis- ja täydennysrakentamista ja pyrimme saamaan tyhjillään olevia kiinteistöjä aktiivi- ja asuinkäyttöön.
Korona-aika on vaikuttanut suuresti yritysmaailmaan, mutta myös positiivisia merkkejä on ollut havaittavissa.
- Haasteellisista ajoista huolimatta uusia kivijalkayrityksiä on kevään aikana aloittanut toimintansa keskustassa, joten luottoa tulevaisuuteen on. Katutöiden valmistuessa keskusta tulee olemaan entistä tyylikkäämpi, kuten viime vuonna valmistunut Savontie osoittaa, Mäkilä toteaa.

Lisätiedot:
Heikki Mäkilä, elinvoimajohtaja
044 769 4141
etunimi.sukunimi (a) heinola.fi

Kategoria: Elinkeinopalvelut