Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
29.01.2019

Heinolan koulu- ja päiväkotirakentaminen etenee: Sinilähteellä kaadetaan puita lähiviikkoina

Vierumäen koulun laajennus rakenteilla

Vierumäen koulun laajennukseen tulee tilat päiväkodille. Harja on jo pystyssä.

Kaupungin suuret investoinnit koulu- ja päiväkotirakentamiseen alkavat enenevässä määrin näkyä myös katukuvassa. Vierumäen koulun laajennuksen rakennustyöt täydessä vauhdissa. Koulun yhteyteen valmistuvat tilat päiväkodille kesäkuun lopussa. Tilat otetaan käyttöön elokuun alusta suunnitelmien mukaisesti. Päiväkodille tehdään myös oma piha.

Sinilähde-talon rakentamisessa on juuri päättynyt urakoitsijoiden kilpailutus. Pääurakoitsijaksi valittiin YIT Suomi Oy. Maanrakennustyöt tontilla alkavat 8-9-viikoilla. Siihen mennessä koulun tontilta kaadetaan puita. Puita jätetään kuitenkin liito-oravien ruokailu- ja kolopuiksi sekä niiden suojapuiksi. Alueella kulkeva kevyen liikenteen väylä suljetaan ennen kuin puun kaataminen alkaa. Hanke on edennyt suunnitelmien mukaan. Uuden koulun pitäisi olla valmis kesäkuun 2020 loppuun mennessä. Ympäristöviranomaiset ovat hyväksyneet koulun rakentamisen. Tontilla olevan lähteen ympärille jätetään suoja-alue.

Lukion lopulliset suunnitelmat käsiteltiin teknisessä lautakunnassa 15.1. ja hyvinvointilautakunnassa 16.1.. Lautakunnissa hyväksyttiin kustannusarvioon 3 miljoonan euron lisäys. Eilen asiaa käsiteltiin kaupunginhallituksessa ja valtuustossa, jotka hyväksyivät lisämäärärahan. Kustannusarvio kasvaa, koska kilpailutyötä on työstetty rakennuksen käyttäjien kanssa tarkemmiksi suunnitelmiksi. Mukana on ollut lukion oppilaat ja henkilökunta, mutta myös harrasteyhdistykset ja liikuntaseurat. Lukiolle rakennetaan täysimittainen koripallokenttä ja liikuntasalin materiaaliksi valikoitui parketti. Urakkakilpailu lukiorakennukselle suoritetaan maaliskuussa. Uuden lukion on tarkoitus valmistua vuoden 2020 lopussa.

Heinolan lukio. Luonnosvaiheen katunäkymä Lampikadulta. Kuva: Lahdelma  Mahlamäki Arkkitehdit

Kailas-talon pääsuunnittelijaksi on valittu H&M Arkkitehdit, jotka työstävät rakennuksesta ensin kolme vaihtoehtoista luonnosta, joista yksi valitaan jatkotyöstöä varten. Yhden luonnoksen suunnittelijat toteuttavat puurakenteisena. Rakennuksen suunnitteluun käytetään ainakin vuosi 2019. Rakentaminen aloitetaan touko-kesäkuussa 2021. Hankkeen aloitus viivästyi, koska sen toteutustavasta käytiin keskusteluja. Suunnittelun aloittamisen viivästymisestä johtuen rakennuksen valmistuminen saattaa venyä vuoden 2022 puolelle.

Lusin koulun koosta päätettiin hyvinvointilautakunnassa 16.1., joka päätyi laajempaan versioon rakennuksesta. Suunnittelua päästään jatkamaan 1,5 kuukauden tauon jälkeen. Koulun pitäisi olla valmis vuosien 2020-2021 taitteessa.

Kirkonkylän koululla on tehty kuntotutkimus, jonka raporttia ei vielä ole saatu. Hankesuunnittelu tehdään peruskorjauksesta vuonna 2019. Ensi vuonna toteutetaan varsinainen suunnitteluvaihe ja vuonna 2021 aloitetaan peruskorjaus.

Kaupungin liikuntatilojen näkökulmasta koulujen rakentaminen on suuri parannus. Lukion koripalloon ja tanssiin sopivan salin lisäksi kaupunkiin saadaan täysimittainen salibandykenttä Kailas-taloon. Sinilähde-talon salista tulee pienempi ja se on tarkoitettu pääosin koulun omaan käyttöön. Salissa on kuitenkin täysimittainen koripallokenttä, vaikka suoja-alueiltaan kenttä ei kelpaakaan SM-tason peleihin.

Lisätietoja

Kiinteistöpäällikkö
Ilpo Hyytiä
044 797 6859
ilpo.hyytia(at)heinola.fi

 

 

Kategoria: