Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
16.04.2018

Heinolan koulu- ja päiväkotiaterioille Sydänmerkki

Heinolan kaupungin koulu- ja päiväkotiaterioille on myönnetty Sydänmerkki. Suomen Sydänliiton myöntämä Sydänmerkki on tutkittuun tietoon perustuva suomalainen laatustandardi ja ainoa symboli, joka viestii ruuan terveellisyydestä. Sydänmerkin avulla koottu ateria sisältää juuri sopivasti energiaa ja ravintoaineita, kuten kuitua ja hyvälaatuista rasvaa.

Sydänmerkin myöntämisperusteissa kiinnitetään huomiota aterianosien rasvan määrään ja laatuun sekä suolan määrään. Kuitu on olennainen osa viljapohjaisissa aterianosissa, kuten leivässä ja energialisäkkeissä. Kaikkien aterianosien ei kuitenkaan tarvitse täyttää kriteereitä. Olennaista on, että aterialla on mahdollisuus valita terveellisiä vaihtoehtoja.

Ruoka- ja siivouspalvelujen palvelupäällikkö Elsi Lääverin mukaan Heinolan koulu- ja päiväkotiaterioihin ei Sydänmerkin saamiseksi tarvinnut tehdä juurikaan muutoksia.

–Lähes kaikki koulu- ja päiväkotiateriat ovat jo vuosia täyttäneet yleiset ravitsemussuositukset. Nyt muutimme vain joidenkin yksittäisten ruokien ainesosia, mutta ruokalistat pysyivät samoina.

Heinolan kouluissa ja päiväkodeissa Sydänmerkki-ateria koostuu pääruuasta, peruna- tai viljalisäkkeestä, leivästä ja levitteestä, ruokajuomasta, salaatista tai muusta kasvislisäkkeestä sekä öljypohjaisesta salaatinkastikkeesta.

Lisätietoja:

Elsi Lääveri
Palvelupäällikkö
p. 044 797 6927
elsi.laaveri@heinola.fi

Kategoria: