Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
15.12.2020

Heinolan kaupunki mukana valtionavustusta saaneessa yhteishankkeessa

Valtiovarainministeriö on päättänyt myöntää avustusta kuntien yhteisiin hankkeisiin, joilla edistetään digitalisaatiota ja sen edellyttämää toiminnan muutosta ja juurtumista pysyviksi ja entistä paremmiksi käytännöiksi.

Heinolan kaupunki on mukana Valtiovarainministeriön rahoittamassa Sähköisten päätösvalmistelurutiinien automatisointi -hankkeessa, johon rahoitusta on myönnetty 200 000 euroa.

Sähköisten päätösvalmistelurutiinien automatisointi -hankkeessa hyödynnetään uutta teknologiaa

Hanke toteutetaan yhdessä Lahden ja Porvoon kaupunkien kanssa. Lahden kaupunki toimii hankkeen isäntäkuntana.

Avustusta saaneessa yhteishankkeessa automatisoidaan, nopeutetaan ja vakioidaan päätöksentekoa hyödyntäen uutta teknologiaa. Hankkeeseen osallistuvien kuntien asianhallinnan prosesseja kehitetään esimerkiksi ohjelmistorobotiikkaa hyödyntäen. Hankkeen avulla päätösten valmistelu tehostuu ja niiden laatu paranee.

Käytännössä kaupunkien päätöksenteon prosesseja tarkastellaan kriittisesti tiedonohjaussuunnitelmaa, prosessimoottoria ja automatisointia hyödyntäen. Lopputulemana nopeampi, kustannustehokkaampi ja laadukkaampi päätöksentekoprosessi, kun manuaalisia vaiheita saadaan vähennettyä.

Hankkeen toteutusaika on 2021 – 2022.

Heinolan kaupunki on mukana myös Kokkolan kaupungin koordinoimassa Helmi-hankkeessa, jossa kehitetään yhteistyössä useiden kuntien ja kaupunkien kanssa toimintaa tekoälyavusteisen ohjelmistorobotiikan avulla.

 

Lisätietoja

Hanna Hurmola-Remmi 
hallinto- ja kehitysjohtaja
p. 044 780 1420

Malgorzata Juvonen
tietohallintopäällikkö
p. 044 797 6000

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@heinola.fi

Kategoria: