Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
26.08.2019

Heinolan kaupunki juhli 180-vuotissyntymäpäiviään näyttävin menoin

Piknik-illallinen Maaherranpuistossa. Kuva: Ossi Arvela

”Tänään, herran vuonna 1839, meidät on julistettu Venäjän keisari Nikolai ensimmäisen kirjeellä kaupungiksi. Olemme, erittäin perustelluista syistä, nousseet Suomessa harvalukuiseen joukkoon ja meidän tulee olla syystäkin ylpeitä. Päijät-Hämeeseen on syntynyt ensimmäinen kaupunki, Heinola.”

Näin aloitti kaupunginjohtaja Jari Parkkonen juhlapuheensa lauantaina 24.8. pidetyssä Heinolan kaupungin 180-vuotisjuhlassa. Parkkonen oli pukeutunut 1800-luvun henkeen, kuten suuri osa muistakin esiintyjistä ja juhlaväestä.

Hevoskaruselli ilahdutti päivän aikana lähes 1500 juhlivaa lasta ja aikuista.

Tämä sisältö ei näy, sillä evästeiden käyttöä ei ole hyväksytty.

Pukuloistoa taltioi valokuviin muun muassa Itä-Häme-lehti.

Lähde: Itä-Hämeen Instagram-syöte

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Itä-Häme (@ita_hame) jakama julkaisu Elo 24, 2019 kello 6.22 PDT

 

Työpaja Torpan starttipaja möi tapahtumassa popcorneja ja paahdettuja manteleita, ja kulttuuritoimen järjestämällä ohjelmalavalla nähtiin ohjelmallisia onnentoivotuksia 180-vuotiaalle Heinolalle. Järjestöt ja yhdistykset onnittelivat kaupunkia runoin, tanssein ja laulunumeroin. Juhlassa annettiin myös julkinen tunnustus Heinola-seuran puheenjohtajalle Kalevi Peltolalle, joka on tehnyt vuosikymmenien ajan työtä kaupungin hyväksi. 


Yllä olevan videon on YouTubeen kuvannut ja ladannut Väinö Peltonen.

Sää suosi yhteistä illallista taivaan alla

Lääninkivalteri Aschanin talossa ja Taidemuseossa kävi päivän aikana yhteensä 600 vierasta mikä on oikein mukava juttu. Lapset pitivät kovasti 30-vuotisjuhlaa viettävän Kivalterintalon pihapiirissä vierailleista kahdesta karitsasta ja uuhesta sekä terapia- ja teatterikana Aunesta. 

Juhlaväen joukossa nähtiin mm. Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen, Asikkalan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka ja Koulutuskeskus Salpauksen rehtori Päivi Saarelainen.

Illalla Maaherranpuiston keskikäytävälle katettiin yli 120 metriä metriä pitkä ruokapöytä. Lämmin sää suosi yhteistä piknik-illallista, johon osallistui lähes 400 ruokailijaa.

Kaupunginjohtaja katsoi juhlapuheessaan kaupungin 180-vuotiaan historian lisäksi toki myös tulevaisuuteen.

”Heinolaan on viime vuosina ja lähivuosina tullaan rakentamaan suuri määrä upeita asuin- ja muita rakennuksia: Kaupunginmuseo, Taidemuseo (Anneksi), WPK-talo, , Musiikkiopisto, Heinolan kaupunginkirkko, Heilin talo, Forskulla, Festenin talo, Tyyrpuuri. Näistä hienoista rakennuksista saavat heinolalaiset nauttia vielä vuosisatoja”, Parkkonen muistutti.

”Meillä on hyvät näkymät edessämme, jos uskallamme niihin tarttua. Sijaintimme ja kulkuyhteydet ovat erinomaiset. Vesistö ja tiet tuovat mukanaan ihmisiä, kauppaa ja teollisuutta. Erityisesti puuteollisuuteen ja sen mahdollisuuksiin tulemme panostamaan. Luokaamme uutta, uudistetaan vanhaa, niin Heinolan tulevaisuus näyttää hyvältä.”

Kategoria: Tapahtumat Kulttuuri