Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
 • Kaupunginmuseo syksyllä
 • Kaupunginmuseo, kesä Kuva: Arja Järvinen
 • Kaupunginmuseo, kesä Kuva:Arja Järvinen

  Heinolan kaupunginmuseo

  3.9.2018-28.3.2020 museo suljettu kunnostustöiden ja perusnäyttelyn uudistamisen vuoksi

  Museo sijaitsee 1872 valmistuneessa myöhäisempiretyylisessä kauppias Ulrik Lindholmin (1825–90) talossa. Lindholm loi itselleen omaisuuden, johon kuului mm. viinatehdas ja useita kauppaliikkeitä. Hän määräsi testamentissaan koko omaisuutensa sosiaalisiin tarkoituksiin sekä nykyisen museorakennuksen Heinolan kaupungille, joka muutti sen pian raatihuoneeksi.

  Heinolan kaupunginmuseo on toiminut rakennuksessa vuodesta 1984 lähtien. Sen alkuperäistä asua on pyritty palauttamaan mahdollisuuksien mukaan mm. ottamalla esiin leveät lattialaudat, rakentamalla seiniä alkuperäisille paikoilleen sekä sulkemalla myöhemmin tehtyjä ikkuna- ja oviaukkoja. Vaihtuvien näyttelyjen salin kattomaalaus on maalattu alkuperäisen mallin mukaan.

  NÄYTTELYT

  TULEVAT TAPAHTUMAT

  Urheilua ja hyvinvointia 90 vuotta – Heinolan Isku -näyttely 2020 (10.6.-30.8.2020) kaupunginmuseossa

  Heinolan urheiluseura Isku toivoo yleisöltä apua ja aineistoja Urheilua ja hyvinvointia 90 vuotta – Heinolan Isku -näyttelyyn esimerkiksi kuvien, urheiluvälineiden tai asujen muodossa. Näyttelyn käsikirjoittaja Risto Kalermo on tavattavissa muistojen ja lainattavan materiaalin merkeissä Kivalterin talon piharakennuksessa Väentuvassa (Kauppakatu 3 B) torstaisin 13.2. alkaen klo 10–13  aina maaliskuun 2020 loppuun asti.  Iskuun  tai urheiluun liittyvät esineet ja muistot voivat olla miltä tahansa ajankohdalta  noin viimeisen 90 vuoden ajalla. Näyttelyyn lainattavien esineiden toivotaan olevan siistejä. Esineet tai kuvat palautetaan lainaajille näyttelyn päätteeksi ja siksi yhteystietojen jättäminen on tärkeää. Mahdollisista lahjoituksista neuvotellaan erikseen.  

  Museon toimisto ei pysty juuri tällä hetkellä vastaanottamaan esineitä säilytettäväksi käynnissä olevan näyttelyprojektin vuoksi ja sen vuoksi vastanotto on keskitetty Kivalterin talolle.  

  Aukioloajat

  Liput ja opastukset

  • Aikuiset à 5 €
  • Opiskelijat ja ryhmät à 4 € (min. 15 hlöä)
  • alle 18-v. ilmaiseksi
  • Opastukset tilauksesta virka-aikaan 50€, iltaisin ja viikonloppuisin 75€. Tilaus tehdään ottamalla yhteyttä museoon, 044 469 4363
  • Maksuvälineet: käteinen, kortit ja kulttuurisetelit (Smartum), Museokortti (lisää tietoa kuvaa klikkaamalla).