Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
17.12.2020

Heinolan kaupungin verkkosivu-uudistus etenee aikataulussa

Heinolan kaupunki on uusimassa www.heinola.fi -verkkosivustoaan. Projekti on nyt sisällöntuotantovaiheessa ja uusittu sivusto lanseerataan maaliskuussa 2021.

Keväällä käynnistettyyn uudistusprojektiin lähdettiin useasta syystä

Asiointikokemus

Haluamme parantaa kaupunkilaisten asiointikokemusta verkkosivuillamme. Tietoa kaupungin asioista ja tarjoamista palveluista on paljon ja ilman oikeanlaisia polkuja niiden äärelle on toisinaan vaikea löytää. Tämän haasteen olemme ratkaisseet siten, että valikkonavigaation lisäksi tuotamme eri kohderyhmille koontisivut heille kohdistetuista palveluista. Tunnistettuja kohderyhmiä ovat mm.: lapset, nuoret, ikäihmiset sekä Heinola citymaalaisena paratiisina.

Asiointikokemuksen parantamisen lisäksi haluamme näkyvämmin paukutella Heinola-henkseleitämme – Heinolassa on/tehdään paljon mahtavia asioita, joista meidän kaikkien tulee olla syystä rohkeasti esillä ja ylpeitä. Se on myös meidän tavoitteemme uusilla verkkosivuillamme, joka mahdollistaa teknisesti näkymämpään viestintään. Sisällöllisesti tulemme myös panostamaan entistä enemmän ennakoivaan hanke- ja päätösviestintään.

Saavutettavuus

Saavutettavuusdirektiivin voimaan tultua olemme muiden julkisten tahojen kanssa samassa veneessä; meidän tulee huolehtia siitä, että tuotamme sivuillemme vain saavutettavaa verkkosivusisältöä eli kaikille helposti lähestyttävää digitaalista materiaalia. Sivu-uudistuksen myötä kaikki verkkomateriaalit käydään läpi ja saavutettavuusselosteemme kertoo kävijälle sivustomme saavutettavuuden tilan. Tutustu tarkemmin saavutettavuusdirektiiviin.

Erillissivustot 

Pääsivuston lisäksi kaupungilla on useita muita toimia, jotka toimivat omalla domain-tunnuksellaan, kuten esim. www.businessheinola.fi, www.visitheinola.fi, www.heinolanlukio.fi ja www.heinolankesateatteri.fi (tulossa). Uudistuksessa nämä ns. erillissivustot tullaan siirtämään saman sisällönhallintajärjestelmän piiriin. Yllä mainittujen erillissivustojen osalta pyrimme samaan aikatauluun pääsivuston kanssa. 

Raikkautta ja vaihtelua uuteen sivustoon tuovat uudenlainen sivuasettelu sekä värit, jotka kulkevat käsi kädessä Heinolan brändiohjeistuksen kanssa.

Maaliskuun aikataulun osalta ensimmäisenä valmistuu www.heinola.fi -sivusto. Yllä mainittujen erillissivustojen osalta pyrimme samaan aikatauluun, mutta emme lyö niitä vielä tässä vaiheessa lukkoon. 

Haastamme kaupunkilaisia osallistumaan uudistukseen

Tammikuun puolessa välissä tulemme julkaisemaan heinolalaisille ns. Betaversion uusista sivuistamme. Sivut eivät ole tuossa vaiheessa vielä täysin valmiit, mutta antavat kävijöilleen jo melko selkeä kuvan, mitä tuleman pitää. Tulemme julkaisemaan Beta-sivuston verkkosivuillamme Ajankohtaista-osiossa ja liitämme uutiseen mukaan myös kyselylomakkeen, jolla pyydämme palautetta sivuista. Tämän lisäksi tulemme keräämään palautteita eri kohderyhmiltä erikseen, kuten esim. vammais- ja vanhusneuvostolta. Tarkoituksenamme on järjestää myös fyysinen kohtaamispaikka palautteiden antamiseen, mutta seuraamme luonnollisesti vallitsevia koronarajoituksia ja toimimme niiden rajoissa. Tiedotamme asiasta tarkemmin tammikuun puolella.

Palautteenne on meille ratkaisevan tärkeää, jotta pystymme luomaan teitä mahdollisimman hyvin palvelevat sivut – ne tehdään teitä varten.

Osallistu kuvapankkimme rikastamiseen

Pyydämme heinolalaisia lähettämään sivustoa varten Heinola-aiheisia valokuvia. Heinolan kaupunki pidättää kuvien osalta täydet oikeuden niiden käyttämiseen.

  • Osoite: viestinta@heinola.fi
  • Otsikkokenttään: Kuvia uusiin verkkosivuihin
  • Viestiin: Kuvaajan yhteystiedot, sekä kuvaus siitä, missä kuva on otettu tai mitä kuvassa on. Jos kuvassa on henkilöitä, tarvitaan erillinen kuvauslupa kuvassa esiintyvältä henkilöltä. Kuvauslupa-asioissa voi olla yhteydessä kaupungin viestintään (viestinta@heinola.fi)

Lisätietoja

Malgorzata Juvonen
tietohallintopäällikkö
p. 044 797 6000

Riikka Savela
viestinnän asiantuntija
p. 044 797 5680

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@heinola.fi

Kategoria: