Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
20.05.2020

Heinolan kaupungin henkilöstön lomautustarve pienentynyt

Rantapuisto kesällä

Koronapandemiasta johtuva töiden tilapäinen väheneminen koskee huomattavasti pienempää määrää Heinolan kaupungin henkilöstöä kuin huhtikuussa arvioitiin.

Taustalla on ennen kaikkea Suomen hallituksen päätös koulujen siirtymisestä etäopetuksesta takaisin lähiopetukseen 14.5. alkaen sekä liikuntapaikkojen ja kirjaston avaaminen. Esimerkiksi koulunkäyntiavustajien lomautustarve vähenee oleellisesti. 

Lomautuksia jää tämänhetkisen tiedon valossa voimaan vähän yli 40. Lomautusten pituus vaihtelee muutamasta päivästä vajaaseen kahteen kuukauteen.

Henkilöstöjohtaja Sinikka Malinin mukaan lomautuksia joudutaan toteuttamaan, vaikka pandemiasta aiheutuvat toimintojen rajoitukset ovatkin lieventyneet.

"Normaalisti kesällä pidettäviä lomia on nyt käytetty jo huhti-toukokuussa, ja kesällä henkilökuntaa ei kuitenkaan voida työllistää normaalia enempää", Malin kertoo esimerkkinä.

"Lomautustarpeessa on huomioitu se, että koronasta johtuen lisää työvoimaa tarvitseviin palveluihin on siirretty väkeä sieltä, missä työ on vähentynyt. Myös nuorten kesätyöpestit pyritään järjestämään myös niille nuorille, joiden alkuperäinen pesti ei koronan vuoksi toteudu", Malin lisää.

Lomautustarve voi muuttua loppusyksyyn saakka

Toteutuvat lomautukset painottuvat loppukesään. Niissä taustalla on olettama, että koulut lähtisivät syyskauden 2020 alkaessa rajoitetusti lähiopetukseen. Loppukesän tai syksyn tilannetta ei luonnollisestikaan tässä vaiheessa voida ennustaa. Huhtikuussa käytyjen yt-neuvottelujen pohjalta lomautuksia voi toteutua - tai myös peruuntua -  lokakuun loppuun saakka.

Kaupunginjohtaja Jari Parkkonen muistuttaa, että jo yt-neuvotteluvaiheessa todettiin, että tilanne ja lomautustarve voivat elää pandemiatilanteen ja –rajoitusten kehittymisen myötä.

"Näihin muutoksiin reagoidaan tarvittaessa. Tämän hetken tilanteen mukaan luvut ovat nämä ja toimimme sen mukaan. Edelleen, mikäli tilanne muuttuu suuntaan tai toiseen, teemme sen mukaisesti ratkaisuja", Parkkonen kommentoi.

Heinolan kaupungin yhteistoimintaneuvottelut saatiin päätökseen 20. huhtikuuta. Silloin tiedotettiin, että määräaikaiset lomauttamiset koskisivat enintään 110 henkilöä. Lomautusilmoituksia annettiin yt-neuvottelujen päättymisen jälkeen lopulta noin 70. 

Lisätiedot:
Henkilöstöjohtaja Sinikka Malin
044 769 3022
etunimi.sukunimi@heinola.fi

 

Kategoria: Yleinen Poikkeusjärjestelyt