Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
01.07.2020

Heinolalaisten hengitystieinfektio-oireet tutkitaan edelleen PHKS:ssa

Hoitoon hakeutuminen (PHHYKY 7.5.2020)

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän mukaan epidemiatilanne Päijät-Hämeessä on rauhallinen. Alueella ei ole todettu uusia varmistettuja koronavirustartuntoja useaan viikkoon. Koska tilanne on näin hyvä, PHHYKY on luopunut viikoittaisesta tiedottamisesta ja tiedottaa erikseen vain merkittävistä muutoksista.

Koronaepidemian leviämistä kuitenkin on edelleen mahdollista rajoittaa noudattamalla turvavälejä ja hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Ryhmäkokoontumisia on syytä välttää, ja sisätiloissa on pidettävä toisiin ihmisiin kahden metrin etäisyys.

Kaikki flunssaoireiset koko maakunnassa tutkitaan edelleen Päijät-Hämeen keskussairaalassa, ja siellä otetaan myös koronavirusnäytteet. Terveyskeskukseen ei voi tulla flunssaoireisena, vaan kaikissa infektio-oireissa on soitettava ensin Päivystysavun numeroon 116 117.

 

Asumispalveluilta uudet ohjeet läheisille asiakkaiden tapaamiseen

Heinolan kaupungin ympärivuorokautisten palveluyksiköiden ikääntyneet ja kehitysvammaiset asukkaat pääsevät nyt tapaamaan läheisiään ja omaisiaan väljemmin turvaohjein. 15 minuutin aikarajasta on luovuttu, tapaaminen onnistuu nyt myös sisätiloissa, ja kotilomat ovat sallittuja ohjeen mukaisesti.

Jotta tapaaminen tai ulkoilu on mahdollista, läheisillä tai asukkaalla ei edelleenkään saa olla hengitystieinfektioiden oireita. Myös kahden metrin etäisyys on pidettävä eikä fyysistä kontaktia saa olla.

Uusittu ohje löytyy koronainfosivulta kohdasta Sosiaali- ja terveyspalvelut > Asumispalvelut.

Lisätietoja: 

Heinolan kaupungin koronainfosivu: heinola.fi/koronavirus 

Kirsi Timonen
johtava ylilääkäri
puh. 050 323 3627
etunimi.sukunimi(at)heinola.fi

Liisa Leppä
palveluesimies, asumispalvelut
050 306 1229
etunimi.sukunimi(at)heinola.fi

Kategoria: Sosiaalipalvelut Terveyspalvelut Sosiaali- ja terveyspalvelut