Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
04.09.2018

Heinolalaisilta pyydetään näkemyksiä sote-palveluista maakunnallista palvelulupausta varten

Heinolan kaupungin asukkaat halutaan mukaan maakunnallisen sote-palvelulupauksen valmisteluun. Palvelulupausta valmistellaan maakunta- ja sote-uudistuksen toteutuessa syntyvälle uudelle Päijät-Hämeen maakunnalle, joka vastaisi jatkossa sote-pavelujen järjestämisestä maakunnassa.

Palvelulupauksen valmistelussa maakunnan asukkaille, sote-palveluijen henkilökunnalle ja palveluntuottajille on avattu kysely, jossa kysytään heille tärkeitä asioita sote-palveluissa. Kysely on osa uuden maakunnan palvelulupauksen valmistelua, joka on alkanut keväällä. Valmisteluun on tähän mennessä osallistunut muun muassa Päijät-Hämeen kuntien vammais- ja vanhusneuvostoja sekä nuorisovaltuustoja.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden palvelulupaus on maakunnan järjestäjän asukkaille osoittama tahdonilmaisu. Se kertoo, miten Päijät-Hämeen maakunta toteuttaa sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisen maakunnassa. Palvelulupauksessa otetaan kantaa esimerkiksi palvelujen saatavuuteen, saavutettavuuteen, laatuun ja vaikuttavuuteen. Palvelulupaus huomioi koko yksittäisen asiakkaan asiakasprosessin.

Palvelulupauksen valmistelu on osa sote-järjestäjän valmistelua Päijät-Hämeessä. Järjestäjän valmistelua tehdään Päijät-Hämeen liitossa ja julkisen sote-tuottajan valmistelua Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymässä. Nyt valmisteltava järjestäjän palvelulupaus kattaa kaikki maakunnan järjestämät palvelut, eli myös yksityisten palveluntuottajien tuottamat sote-palvelut.

Palvelulupauksen valmisteluun liittyvä kysely löytyy osoitteesta https://my.surveypal.com/Palvelulupaus-sote. Vastausaika kyselyyn on 15.8.-16.9.2018. Vastauksen yhteydessä on mahdollista myös osallistua arvontaan, jossa pääpalkintona on tablettitietokone.

Kategoria: