Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
30.07.2019

Heinolalaiset haastetaan talkoisiin syyskuun Ympäristöviikolla

Stora Enson työntekijöiden siivouspäivä huhtikuussa 2019 tuotti mahtavan saaliin, mm. sukset.

Lahden seudun Ympäristöviikkoa vietetään taas 16. - 22. syyskuuta. Stora Enson Heinolan flutingtehdas lähtee tänä vuonna isolla panostuksella mukaan ja haastaa muutkin heinolalaiset yritykset ja toimijat mukaan talkoisiin. Stora Enso ja Heinolan kaupunki järjestävät yhteistyössä muun muassa hävikkiruoka-, roskienkeräys- ja puunistutustempaukset.

 

Ylijäämäruokaa alennettuun hintaan

Ympäristöviikon teemana on tänä vuonna ”Ravinto – sinä olet osa ketjua”. Heinolalaiset ruokaa valmistavat ja myyvät tahot haastetaankin siksi mukaan ruokahävikkihaasteeseen. Yli jääneitä tuotteita ja hävikkiruokaa voi tarjota tai myydä joko omatoimisesti tai sitten ResQ-kännykkäsovelluksen kautta.

Kaupunki tarjoaa mukaan lähteville toimijoille vetoapua koordinoimalla syksyllä yhteisen tiedotuskampanjan. ResQ:n avulla hävikkiruokaa voivat lähteä myymään niin ravintolat, kahvilat, leipomot, kioskit, ammattikeittiöt kuin ruokakaupat ja oppilaitoksetkin.

 

Roskienkeräystempaus kaupunkialueella

Keskiviikkona 18.9. Heinolan tori muuttuu koko kaupungin siivoustempauksen kokoontumispaikaksi. Torilla on silloin Ympäristöviikkoon osallistuvien tahojen ständejä ja tietoiskuja.

Yritykset voivat osallistua siivoamalla jonkin yleisen reitin tai kohteen Heinolan kaupunkialueella. Esimerkiksi Stora Enson työntekijät siivoavat aamupäivän Hevossaaren kävelypolkuja, katujen varsia ja uimarantaa, sekä puhdistavat kaupungin uimarantoja sukeltaen.

Yksityishenkilöt ja ryhmät voivat kerätä kassillisen roskia kaupungin alueelta. Tyhjän kassin saa Heinolan torin kokoontumispaikalta, ja palauttamalla sen täytenä saa ilmaisen soppalounaan.

Ylläolevat kuvat ovat Stora Enson työntekijöiden huhtikuun 2019 siivouspäivästä.

Puuntaimien istutusta maapallon hyväksi

Yrityksiä haastetaan mukaan myös metsänistutustalkoisiin. Puiden istuttamisella edistetään YK:n ja Plant-for-the-Planet-yhdistyksen maailmanlaajuista Triljoona puuta –kampanjaa. Tähän mennessä lapset ja nuoret ovat istuttaneet yli 13 miljardia puuta 193 maassa.

Heinolassa koululaiset esimerkiksi istuttavat puita Heinäsaarentien matonpesupaikan luona olevalle kentälle. Stora Enso lahjoittaa tähän tempaukseen taimet ja ohjaa istutusta.

 

Ilmoittautumiset Heinolan kaupungille

Haasteisiin mukaan ilmoittautuvia tahoja ja muita Ympäristöviikon tempauksista kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä Heinolan kaupungin ympäristötoimeen mahdollisimman pian, viimeistään elokuussa.  https://www.heinola.fi/ymparistonsuojelu

Lisää Ympäristöviikon toimintavinkkejä yrityksille, työpaikoille, yhdistyksille ja yksityishenkilöille löytyy Ympäristöviikon verkkosivuilta: https://www.lahti.fi/palvelut/luonto-ja-ymparisto/ymparistoviikko/toimintavinkkejä-ympäristöviikolle

 

Lisätiedot:

Kai Virtanen, ympäristönsuojelusihteeri, Heinolan kaupunki
050 565 1397
ymparisto(at)heinola.fi

Samuli Piirainen, ympäristö- ja laatupalvelupäällikkö, Stora Enso
044 015 6173
samuli.piirainen(at)storaenso.com

Kategoria: Ympäristö