Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
29.03.2019

Heinola-tarinoita kerätään museon uuteen perusnäyttelyyn

Kaupunginmuseon perusnäyttely uudistuu

Heinolan museot jatkaa vuosi sitten aloittamaansa heinolalaistarinoiden tallennusta 1.4.-18.4.2019 videoimalla haastatteluja. Museo etsii haastateltaviksi eri-ikäisiä ja -taustaisia henkilöitä, joilla on halua kertoa esimerkiksi lapsuudestaan, nuoruudestaan, asumisestaan, työstään, harrastuksistaan, tavallisista tai erityisistä tapahtumista Heinolassa.

Tarinat voivat olla aivan arkisia sattumuksia tai yleisempiä, heinolalaisuutta peilaavia havaintoja. Olemme kiinnostuneita siitä, miten Heinola on vuosien varrella muuttunut tai mikä on tyypillistä heinolalaisuutta tai mitä asiat ovat erityisiä, vaalimisen arvoisia asioita? Haastateltavat ovat voineet syntyä myös muualla, syntyperäinen heinolalainen ei tarvitse olla.

Haastattelut tallennetaan pääasiallisesti videoimalla ja ne arkistoidaan museoon. Haastateltava saa haastattelun itselleen muistoksi digitallenteena. Haastatteluja käytetään hyödyksi niin museon Heinola-aiheisessa tutkimuksessa ja kuin kaupunginmuseon uudessa perusnäyttelyssä. Uusi perusnäyttely ”Made in Heinola” avataan loppusyksyllä 2019.  Haastattelut toteutetaan yhteistyössä Koulutuskeskus Salpauksen media-alan linjan kanssa. Mikäli olet kiinnostunut kertomaan meille Heinola-tarinasi, voit varata haastatteluajan puhelinnumerosta 044 4694363.

Lisätiedot:

Museonjohtaja
Terhi Pietiläinen
p. 0445871469
etunimi.sukunimi@heinola.fi

Kategoria: