Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
23.12.2020

Heinola mukana harrastamisen Suomen mallin pilotissa - Heinolan harrastemalli on saanut 20 000 euron valtionavustuksen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt 20 000 euroa valtionavustusta Heinolan harrastemallille. Kyseessä on erityisavustus kunnille Suomen harrastamisen mallin kehittämiseen.

Kouluissa jo syyskuussa 2020 aloittanut Heinolan harrastemalli pääsi pilottina mukaan opetus- ja kulttuuriministeriön harrastamisen Suomen mallin rahoitukseen kevääksi 2021. Suomen mallin tarkoituksena on lisätä lasten ja nuorten hyvinvointia sekä mahdollistaa jokaiselle mieluisa ja maksuton vapaa-ajan harrastus. Alkanutta toimintaa voidaan Heinolassa tällä rahoituksella edelleen kehittää ja vahvistaa luoden näin myös valtakunnallista toimintamallia.

Heinolan harrastemallin toiminta-ajatus

Heinolan harrastemallin toiminta on lapsille maksutonta ja harrastus tarjotaan kaikilla Heinolan alakouluilla kaksi kertaa viikossa. Toiminnassa tarjotaan pieni välipala ja koulukuljetusetuuden piirissä oleville lapsille on järjestetty koulukyyti harrastustoiminnan jälkeen.

Oppilaille suunnattiin sekä paikallinen että valtakunnallinen toiminnan kehittämiskysely syksyllä ja niiden toiveiden mukaisesti harrastustarjotinta ja toimintaa kehitetään nyt pilottivaiheessa. Harrastustoimintaa ohjaa alansa ammattilaiset eri seuroista ja yhdistyksistä. Harrastustarjottimelta löytyy eri taide- ja kulttuurialoja sekä liikuntaa.

Mieleisen vapaa-ajan harrastamisen edistämistä on viety eteenpäin Heinolan hyvinvointitoimialan eri palvelualueiden yhteistyönä.

Lisätietoja                

Anne Hottola
Nuorisopalvelujohtaja
050 595 1427

Pia Helander
Koulutusjohtaja
050 556 5934

Sähköpostit ovat muotoa: etunimi.sukunimi@heinola.fi

Kategoria: