Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
01.12.2019

Heinola finaaliin Suomen liikkuvin kunta –kilpailussa

Suomen liikkuvin kunta

Heinola on kolmen parhaan joukossa ehdolla Suomen liikkuvin kunta 2019 –palkinnon saajaksi tammikuun Urheilugaalassa. Kilpailussa etsittiin kuntaa, jossa tehdään yhteistyötä yli sektori- ja organisaatiorajojen kuntalaisten liikkumisen lisäämiseksi. Kaksi muuta Kuntaliiton sekä Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntijoiden valitsemaa ehdokasta ovat Helsinki ja Lieto.

Tämä sisältö ei näy, sillä evästeiden käyttöä ei ole hyväksytty.

Valinnassa painotettiin erityisesti sitä, kuinka kunta on onnistunut kokoamaan yhteen eri toimijoita ja edistää kaikkien kuntalaisten monipuolista liikkumista. Heinolan vahvuuksiksi mainittiin muun muassa laaja palveluvalikoima vauvasta vaariin ja se, että työ rakentuu strategiselle suunnitelmalle.

Liikunnan palvelupäällikkö Maria Kaikkosen mukaan Heinolassa nähdään liikunnan rooli selkeänä hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä.

-Liikunnan itseisarvon lisäksi ymmärretään hyvin liikunnan vaikutus sosiaaliseen hyvinvointiin ja mm. yksinäisyyden vähentämiseen.  Työtä on lähdetty kehittämään vahvasti yhteisenä työnä. Haluankin esittää suuren kiitoksen kaupungin eri yksiköille tästä yhteisestä työstä. Iso kiitos kuuluu myös Heinolan upealle ja laajalle seuraväelle kuntalaisten liikuttamisesta, Kaikkonen sanoo.

- Lisäksi haluan kiittää yhteistyöstä mm. Jyränkölän Setlementtia, Vierumäen Urheiluopistoa, Haaga-Helian Vierumäen yksikköä, Heinolan seurakuntaa sekä paikallisia yrittäjiä. On hienoa nähdä, että toimijat haluavat tehdä yhteistä työtä liikunnan ja hyvinvoinnin edistämisessä!

 

Heinolasta mallia muillekin

Esiraati nosti perusteluissaan esiin myös Heinolan kehittämät hyvät käytännöt, jotka ovat monistettavissa muuallekin. Esimerkiksi liikuntaystävä on vapaaehtoinen, joka liikuttaa ikäihmisiä ja perheitä. Liikuntakavereiksi on puolestaan koulutettu yläkoululaisia, jotka liikuttavat nuorempia lapsia. Liikuntabussi kuljettaa ikäihmisiä kotiovelta uimahallille kaksi kertaa viikossa osallistumaan ohjattuun vesi- tai tuolijumppaan tai kuntosaliryhmään.

Heinola on myös kehittänyt palveluita pitkään ja ollut usein kehittäjien etujoukoissa. Heinolan hakemusta kiitettiin erityisesti siitä, että työikäisten kuntalaisten liikunnan lisäämiseen tähtäävät toimet oli kuvattu ansiokkaasti.

-Kunnossa Kaiken Ikää –liikuntapalvelu tarjoaa yrityksille laajan hyvinvointipaketin hyvin edullisen hintaan. Viime vuodesta alkaen työttömien on mahdollista osallistua maksutta toimintaan, Kaikkonen muistuttaa.

 

Liikkuvin kunta julkistetaan Urheilugaalassa

Kolmatta kertaa järjestettävässä Suomen liikkuvin kunta -kilpailussa etsitään kuntalaisten liikuntamahdollisuuksia erinomaisesti edistänyttä kuntaa. Vuonna 2018 palkittiin Asikkala ja vuonna 2019 Oulu. Tänä vuonna teemana on kunnissa liikunnallisen elämäntavan edistämisessä tehty yhteistyö. Kilpailuun tuli 44 ilmoittautumista.

Kolmesta finalistista kuvattiin esittelyvideot, jotka julkistettiin 1.12. Voittajan valitsee Urheilugaalan 300-jäseninen raati. Voittaja palkitaan Uno-pokaalilla Helsingin Hartwall Areenalla 16.1.2020 järjestettävässä gaalaillassa.

 

Lisätiedot:
Liikunnan palvelupäällikkö
Maria Kaikkonen
puh. 044 797 8570
etunimi.sukunimi(at)heinola.fi

Kategoria: Liikunta