Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
21.02.2017

Heinola Design -näyttelyssä paikallista huonekalumuotoilua ja älykalusteosaamista

Heinolan kulttuuritoimistossa esillä kuuden heinolalaisen yrityksen huonekalumuotoilua perjantaista 24.2. alkaen.

Näyttely avoinna ma-pe klo 8.30-15.30

Jään ja valon juhlan aikaan avoinna la-su 25.-26.2. klo 10-14

Vapaa pääsy.

 

Murean on suomalainen älykaluste, joka tuottaa kotiin korkealaatuisen äänentoiston soivilla kalusteilla. Älykalusteeseen on piilotettu korkealuokkainen äänentoistotekniikka, jolloin esimerkiksi TV-taso muuntuu kotiteatteriksi, sohva kotiteatterin langattomiksi surround -kaiuttimiksisekä lipasto langattomaksi kaiuttimeksi.

Kliks Design on uusi monipuoliseen käyttöön suunniteltu kalustesarja, johon kuuluvat säilytysrahit ja tilanjakajahyllyt. Kalusteet valmistetaan suomalaisesta laadukkaasta koivuvanerista ja ne suunnitellaan tiimityönä usean ammattilaisen kanssa. Kliks Design –tuotesarjan suunnittelusta ja valmistuksesta vastaa Heinolan Valmistamo Oy. Yrityksen perustajalla, hienopuuseppä Heikki Saastamoisella on kokemusta vastaavista tuotteista ja valmistuksesta 1980-luvulta alkaen.

Petri Polso on työskennellyt itsenäisenä puuseppäyrittäjänä vuodesta 2000 lähtien. Polso tekee yksityisasiakkaiden tilaamia huonekaluja, keittiö- ja saunakalusteita sekä pienesineitä.

Hienopuuseppä Jari Karppisen töistä näyttelyssä on esillä perinteiseen muotoiluun perustuva Lyyti –lypsyjakkara. Karppisen valmistamaa jakkaraa menee koteihin ja mökeille, niin eteisiin kuin makuuhuoneisiin. Jakkaraa on saatavana kaikissa karamelliväreissä ja myös puun värisenä.

Hallaus Oy tuottaa uudiskohteiden ja remonttien suunnittelua ja rakennuspalveluja. Näyttelyssä on esillä Hallauksen Consolar –valaisin. Sisustusarkkitehti Susanna Hallan suunnittelema valaisin on suunniteltu erityisesti puulämmitteisiin saunoihin, joissa lämpötila usein nousee korkealle. Consolar-saunavalaisin on valittu Suomen juhlavuoteen liittyvään 100 hyvää Suomesta –äänestykseen.

Näyttelyssä on esillä myös Heinolan elinvoimapalveluiden liikeideakilpailun viime vuoden voittaja, Viheroksa Oy:n Heinola-penkki. Heinola-ulkokalustesarja syntyi vihersuunnitteluyritys Viheroksa Oy:n tarpeesta luoda esteettisesti, ekonomisesti ja ekologisesti kestävä tuoteryhmä oleskelualueille. Koulupihoille, puistoihin ja taloyhtiöpihoihin soveltuva kalustesarja on huoltovapaa, säänkestävä ja ympäristöystävällinen kokonaisuus. Penkkisarja valmistetaan Destaclean®Puukivestä, jossa betonin kiviaineksesta on iso osa korvattu kierrätyspuumurskeella.  Puukivipenkin massasta jopa 50% voi olla kierrätettyä puuta, kuten kuormalavoja ja kaapelikeloja. Tämä vastaa EU:n jätedirektiivin haasteeseen, jossa rakennusteollisuuden jätteistä on kierrätettävä materiaalina 70 % vuoteen 2020 mennessä.

Näyttelyn on koonnut yhteistyössä Heinolan kulttuuritoimiston kanssa Minna Ikonen, Heila Oy:n toimitusjohtaja. Minna valmistui Heinolan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta hienopuusepäksi vuonna 1994 ja työskennellyt sen jälkeen alalla yrittäjänä 15 vuotta. Minna Ikonen on Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Karjalan rahaston hoitokunnan jäsen ja pyydettynä toiminut Suomen Kulttuurirahaston muiden maakuntarahastojen asiantuntijana muotoilun ja käsityön alalla.

 

Lisätiedot

Saija Jäppinen

kulttuurisihteeri

p. 050 364 5910

saija.jappinen@heinola.fi

Kategoria: