Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Europarlamenttivaalit 2019

Europarlamenttivaalit järjestetään sunnuntaina 26.5.2019. Tälle sivulle kootaan tärkeää tietoa europarlamenttivaaleista Heinolassa.

Tärkeät päivät

  • Vaalipäivä sunnuntai 26.5.
  • Ennakkoäänestys kotimaassa 15.-21.5.
  • Ennakkoäänestys ulkomailla 15.-18.5.

Äänestäminen ennakkoon

Heinolan ennakkoäänestyspaikat:

Tietoa ennakkoäänestyspaikoista:

Ennakkoäänestyspaikat kartalla

Äänestämistä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Postitse saatu ilmoituskortti äänioikeudesta on myös hyvä ottaa mukaan, mutta se ei ole välttämätöntä.

Kotiäänestys:

Äänioikeutettu henkilö, jonka kyky liikkua tai toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse äänestys- eikä ennakkoäänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia, saa äänestää ennakolta kotonaan siinä kunnassa, joka on merkitty äänioikeusrekisteriin hänen kotikunnakseen.

Jos haluaa äänestää ennakolta kotonaan, on siitä ilmoitettava keskusvaalilautakunnan sihteerille (Ella Vuorela, yhteystiedot vasemmalla). Ilmoitus on tehtävä kirjallisesti tai puhelimitse viimeistään 14.5. ennen klo 16.

Kotiäänestys toimitetaan jonakin ennakkoäänestysajanjaksoon sattuvana päivänä klo 9-20. Kotiäänestys onnistuu siis joko arkipäivänä tai sunnuntaina.

Laitosäänestys

Laitosäänestys on mahdollista seuraavissa hoitoyksiköissä: Heinolan kaupunginsairaala, asumispalveluyksikkö Hopeasilta, asumispalveluyksikkö Mäntyläkoti, Villa Ilo ja Aurinkolinna, Jyränkölän Setlementti r.y:n Jyränkölän palvelutalot, Kanervalan palvelukeskus, ryhmäkoti, Hoivakoti Paavali, Hoivakoti Tähtiniemi, Hoivakoti Lähteenpuisto, Päijät-Hämeen sosiaalipsykiatrinen säätiö, Torikadun palvelukeskus.

Lisätietoa laitosäänestyksestä

Laitosäänestyksen aikataulu

Äänestäminen varsinaisena vaalipäivänä

Äänestämistä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Postitse saatu ilmoituskortti äänioikeudesta on myös hyvä ottaa mukaan, mutta se ei ole välttämätöntä.

Äänestysalueet Heinolassa

Europarlamenttivaaleissa äänestetään kahdeksalla äänestysalueella.

Äänestysalueet näet kartalta tästä klikkaamalla.

Vaalipäivän äänestyspaikat

Nro Äänestysalue Äänestyspaikka Osoite

Vaalipäivän äänestyspaikat kartalla.