Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
23.09.2019

Euroopan urheiluviikko saa kaikki Heinolan peruskoululaiset liikkeelle lauantaina 28.9.

BeActive

Lauantaina 28.9. kaikki Heinolan perusopetuksen 1500 oppilasta osallistuvat Heinolan urheilupuistossa Euroopan urheiluviikon #BeActive –tapahtumaan. Urheilupuistossa on koululaisia varten liki 50 erilaista toimintapistettä, joiden toteutuksesta vastaavat koulujen ohella kaupungin muut toimialat sekä paikalliset seurat, järjestöt ja oppilaitokset. Tapahtuman aikataulu urheilupuistossa on klo 9.30-12.30.

#BeActive –tapahtuma on osa samaa tapahtumakokonaisuutta, jossa heinolalainen Jyrängön koulu valittiin viime vuonna Euroopan komission toimesta Euroopan liikkuvimmaksi kouluksi ensimmäisenä suomalaisena kouluna.

Viidettä kertaa toteutuva Euroopan urheiluviikko on EU:n komission aloite urheilun ja liikunnan edistämiseksi kaikkialla Euroopassa. Kampanjaviikolla kannustetaan eurooppalaisia liikkumaan aktiivisesti arjessa sekä lisätään tietoisuutta liikunnan monista hyödyllisistä vaikutuksista. Erilaisissa tapahtumissa liikkuu 100 000 lasta ja nuorta eri puolella Suomea, jotka järjestetään yhteistyössä Liikkuva koulu verkoston, koulujen, vapaa-aikatoimien ja seurojen kesken. Tapahtumien toteutuksessa on painotettu oppilaiden osallisuutta ja yhdenvertaisuutta.

Viikon avajaiset Espoossa

EU- puheenjohtajuusmaana Suomi järjestää samalla myös koko viikon avajaiset. Urheiluviikon avaa koulutus-, kulttuuri-, nuoriso- ja urheiluasioista vastaava väistyvä komissaari Tibor Navracsics Espoossa 23.9 Suomen päätapahtumassa. Urheiluviikon tunniste on #BeActive.

Suomen puheenjohtajuuskaudella tavoitteena liikunnan ja urheilun sektorilla on lisätä lasten fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia liikuntaharrastuksissa luomalla yhteistä tilannekuvaa ja toimenpiteitä Euroopan tasolla asian edistämiseksi. ”Lasten ja nuorten liikunta- ja urheiluharrastusten tulee edistää liikkujien hyvinvointia sekä ilon ja onnistumisen kokemuksia”, kiteyttää liikuntayksikön johtaja Tiina Kivisaari Opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Suomen kansallisina #BeActive lähettiläinä Euroopan urheiluviikolla toimivat koripalloilija, Susijengin kapteeni Shawn Huff sekä Suomen cheerleading maajoukkue.  

Lisätietoja:
Jyrängön koulun rehtori Kimmo Nykänen
etunimi.sukunimi(at)edu.heinola.fi
puh. 050 593 9595

Euroopan urheiluviikko (Opetushallitus)
School Action Day (Liikkuva koulu)

Kategoria: Opetus ja koulutus Liikunta