Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute

Esikko-, Lemmikki-, Lumme-, Vuokko-, Kullero- ja Apila-kodit

Esikko-, Lemmikki-, Lumme-, Vuokko-, Kullero- ja Apila-kodit

Näissä kodeissa asukkaat ovat yhden tai kahden hoitajan autettavia vanhuksia. Asukkaat tarvitsevat päivittäisissä toiminnoissa apua yksilöllisesti.

Heillä saattaa olla useita perussairauksia ja niihin liittyviä hoitoja, jotka eivät kuitenkaan vaadi sairaalahoitoa. Useimmat tarvitsevat liikkumiseen apuvälinettä tai he liikkuvat hoitajan tukemana. Näissäkin kodeissa voidaan hoitaa lievästi muistihäiriöisiä asukkaita.

Asukashuoneet ja vaatteet

Asukashuoneet ovat yhden tai kahden hengen huoneita. Toivottavaa olisi, että asukkaalla olisi joitakin omia tuttuja tavaroita, valokuvia yms. Isompiin huoneisiin mahtuu omia huonekaluja, tauluja ja koriste-esineitä, ja huone voidaan sisustaa asukkaan toiveiden mukaisesti.

Asukkaiden toivotaan käyttävän omia vaatteita, mikä lisää viihtyvyyttä. Vaatteiden nimikoinnista huolehtivat omaiset. Vaatteiden tulee olla konepestäviä, silittämättä siistejä ja helposti puettavia.

Henkilöstö ja hoito- ja kuntoutussuunnitelma

Pienkodeissa on pääsääntöisesti eri työvuoroissa vuorotteleva neljän hoitajan tiimi. Henkilöstössä on jonkin verran vaihtuvuutta johtuen mm. vuorotyöstä ja lomista.

Kaikille asukkaille nimetään omahoitaja heti hoitosuhteen alussa. Omahoitaja laatii hoito- ja kuntoutussuunnitelman yhdessä omaisten kanssa.