Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Energiatehokkuutta korjausrakentamiseen (hanke päättynyt)

Hanke päättynyt, mutta hankkeessa aloitettu toiminta jatkuu.

Heinolan kaupunki on kehittämässä yhdessä alueen yritysten ja Suomen parhaiden asiantuntijoiden kanssa monistettavaa cleantech-korjausrakentamisen konseptia. Yrityksille etsitään uusia kasvun mahdollisuuksia ja ratkaisuja vihreässä, uusiutuvaa energiaa hyödyntävässä rakentamisessa.

Demonstraatiokohteiksi avataan ja kehittämisalustoina hyödynnetään Heinolan julkisia rakennuksia, kaupungin vuokrataloja sekä teollisia kiinteistöjä ja yksityisten omistamia rakennuksia. Lisää liiketoimintamahdollisuuksia haetaan voimakkaasti kasvavilta kansainvälisiltä markkinoilta.

Heinolan kaupungin asiantuntijakumppaneina hankkeessa ovat monialainen suunnittelutoimisto FCG ja Solved – The Cleantech Company. FCG:n ja Solved.fi-verkoston kautta toteutukseen saadaan paras mahdollinen osaaminen laajasta asiantuntijajoukosta yli perinteisten yritys- ja organisaatiorajojen.

Kehittämistyö on osa vuosina 2015-2017 toteutettavaa Energiatehokkuutta korjausrakentamiseen –hanketta, jota rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto ja Päijät-Hämeen liitto. Tavoitteena on kehittää yritysten kanssa energiatehokkaan korjausrakentamisen kokonaiskonsepteja sekä uusia kasvun mahdollisuuksia ja ratkaisuja vihreässä, uusiutuvaa energiaa hyödyntävässä rakentamisessa.