Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
04.09.2020

Ei tuurilla vaan tiedolla -hanke etenee

Digikannustinavustuksella kehitetään tiedon hyödyntämistä

Kuntien yhteisen Ei tuurilla vaan tiedolla -hankkeen tavoitteena on tuottaa tiedolla johtamisen malleja Suomen kuntien käyttöön.

Tiedolla johtamisella tarkoitetaan tässä kunnan eri järjestelmiin kertyvän tiedon suunnitelmallista ja reaaliaikaista yhdistämistä ja hyödyntämistä kunnan päätöksenteossa. Reaaliaikainen eri lähteistä yhdisteltävä tieto parantaa ennakointia.

Hankkeessa on tavoitteena luoda kunnille yhteisiä malleja ja toimintatapoja johtamiseen ja päätöksentekoon tarvittavan tiedon tunnistamiseen, keräämiseen ja käyttöön. Tarkoituksena on yhdenmukaistaa tiedon syntymisen prosesseja ja näin tukea tiedolla johtamisen ja ennakoinnin kehittymistä. Osallistujakunnilla on hankkeessa myös kuntakohtaisia osuuksia.  

Ei tuurilla vaan tiedolla -hanke on Valtiovarainministeriön Digikannustinavustusta saanut kuntien yhteishanke, jossa ovat mukana Heinola, Orimattila, Asikkala ja Hollola.

Oiwa Solutions Oy kumppaniksi kehittämiseen

Heinolan kaupungin 2.9.2020 tekemällä hankintapäätöksellä Ei tuurilla vaan tiedolla -hankkeeseen asiantuntijapalveluita tuottaa Oiwa Solutions Oy. Hankittava asiantuntijapalvelu sisältää tiedon mallintamisen ja dokumentaation tuottamisen lisäksi myös asiakkaan tukemisen tiedon esittämiseen tarvittavan työvälineen käyttöönotossa.  

Hankkeeseen liittyvä kehittämistyö kiinnosti mukavasti asiantuntijoita; tarjouksia saatiin määräaikaan mennessä kuusi, joista kokonaistaloudellisimman tarjouksen teki seinäjokinen Oiwa Solutions Oy. Heidän tekemässään tarjouksessa oli hyvin sisäistetty hankkeen tavoitteet, mukaan lukien hankkeen valtakunnallinen näkökulma. Tarjottu asiantuntemus on kokonaisuutena monipuolinen, sisältäen valmennusosiot Innolink Research oyn tuottamina.

Käytännön työ polkaistaan vauhtiin 29.9.2020 pidettävässä osallistujakuntien ja palveluntuottajan yhteisessä Kick off –tilaisuudessa.

Lisätietoja

Vesa Huttunen, tietohallintopäällikkö
Hollolan kunta, hankkeen projektipäällikkö
etunimi.sukunimi@hollola.fi

Hanna Hurmola-Remmi, hallinto- ja kehitysjohtaja
Heinolan kaupunki
etunimi.sukunimi@heinola.fi

Kategoria: Yleinen