Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit järjestetään sunnuntaina 14.4.2019. Tälle sivulle kootaan tärkeää tietoa eduskuntavaaleista Heinolassa.

Tärkeät päivät

  • Vaalipäivä sunnuntai 14.4.2019
  • Ennakkoäänestys kotimaassa 3.-9.4.
  • Ennakkoäänestys ulkomailla 3.-6.4.

Äänestäminen ennakkoon

Heinolan ennakkoäänestyspaikat:

Tietoa ennakkoäänestyspaikoista:

Ennakkoäänestyspaikat kartalla

Äänestämistä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Postitse saatu ilmoituskortti äänioikeudesta on myös hyvä ottaa mukaan, mutta se ei ole välttämätöntä.

Kotiäänestys:

Äänioikeutettu henkilö, jonka kyky liikkua tai toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse äänestys- eikä ennakkoäänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia, saa äänestää ennakolta kotonaan siinä kunnassa, joka on merkitty äänioikeusrekisteriin hänen kotikunnakseen.

Jos haluaa äänestää ennakolta kotonaan, on siitä ilmoitettava keskusvaalilautakunnan sihteerille (Ella Vuorela, yhteystiedot vasemmalla). Ilmoitus on tehtävä kirjallisesti tai puhelimitse viimeistään ti 2.4. ennen klo 16.

Kotiäänestys toimitetaan jonakin ennakkoäänestysajanjaksoon sattuvana päivänä klo 9-20. Kotiäänestys onnistuu siis joko arkipäivänä tai sunnuntaina.

Laitosäänestys

Laitosäänestys on mahdollista seuraavissa hoitoyksiköissä: Heinolan kaupunginsairaala, asumispalveluyksikkö Hopeasilta, asumispalveluyksikkö Mäntyläkoti, Villa Ilo ja Aurinkolinna, Jyränkölän Setlementti r.y:n Jyränkölän palvelutalot, Kanervalan palvelukeskus, ryhmäkoti, Hoivakoti Paavali, Hoivakoti Tähtiniemi, Hoivakoti Lähteenpuisto, Päijät-Hämeen sosiaalipsykiatrinen säätiö, Torikadun palvelukeskus.

Lisätietoa laitosäänestyksestä

Äänestäminen varsinaisena vaalipäivänä

Äänestämistä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Postitse saatu ilmoituskortti äänioikeudesta on myös hyvä ottaa mukaan, mutta se ei ole välttämätöntä.

Äänestysalueet Heinolassa

Eduskuntavaaleissa äänestetään kahdeksalla äänestysalueella.

Äänestysalueet näet kartalta tästä klikkaamalla.

Vaalipäivän äänestyspaikat

Nro Äänestysalue Äänestyspaikka Osoite

Vaalipäivän äänestyspaikat kartalla.