Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
 • Vauvakahvila. Kuva: Sami Soljansaari, Heinolan kaupunki.
 • Avoin ja tilapäinen varhaiskasvatus, kerhotoiminta

  Avoin varhaiskasvatus

  Heinolassa avointa varhaiskasvatusta tarjotaan Tommolan perhekeskuksessa, Elämänkaaritalossa ja Kailaan päiväkodin taidepainotteisessa kerhossa musiikkiopistolla 29.5.19 asti.

  Kerhotoimintaa jatkaa 13.8.19 alkaen liikunta- ja taidekasvatuskerho Tommola-talon päiväkodissa. Toiminta on maksutonta. Asiasta päätti hyvinvointilautakunta 20.2.19. Tiistaisin ja torstaisin klo 9 - 12 kokoontuvan kerhon toimintaan sisältyy lounas. Hakemuksen kerhoon voit tehdä varhaiskasvastukseen hakeminen sivulla olevan linkin kautta.

  Heinolan musiikkiopisto tarjoaa kerholaisille mahdollisuuden osallistua kerhopäivän aikana muskarituntiin (45 min.). Muskaritunteja on lukuvuoden aikana 35. Muskaritunnit sisältyvät maksuttomaan kerhopäivään.

  Avoin varhaiskasvatus on tarkoitettu ensisijaisesti perheille, jotka hoitavat lapsiaan kotona. Avoimen varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen ja koko perheen hyvinvointia.

  Liikuntapainotteinen leikkitupa- ja taidepainotteinen kerho ovat lasten kerhoja.Kerhot yhdistyvät 13.8.19 alkaen Tommola-talossa toimivaksi liikunta ja taidekasvatuskerhoksi. Muihin avoimen toiminnan tilaisuuksiin ja tapahtumiin voivat osallistua äidit, isät tai muut lapselle läheiset aikuiset yhdessä lapsen kanssa. Avoimen varhaiskasvatuksen toimintaan kuuluvat kerhojen lisäksi mm. avoin päiväkoti, vauvakahvila ja pihaleikkitoiminta.

  Tommola-talon toimintakulttuuriin kuuluu yhteistyö yli ryhmärajojen. Se tukee lapsen kasvun myötä tapahtuvia siirtymävaiheita. Tommola-talolla tarjotaankin myös päivähoitoa ja esiopetusta.

  Tutustu perhekeskuksen toimintaan ja avoimeen varhaiskasvatukseen perhekeskuksen verkkosivuilla!

  Tilapäinen varhaiskasvatus

  Pääsääntöisesti omassa kodissa tai muussa yksityisessä hoidossa oleva lapsi voi osallistua tilapäisesti kunnalliseen varhaiskasvatukseen  1 - 5 päivää kuukaudessa tai yksittäisiä tunteja esim. oman  hoitajan sairastumisen tai asioinnin ajan edellytyksellä, että vapaa paikka järjestyy.

  Tilapäinen ns. parkkihoito ei keskeytä lapsen kotihoidon tuen etuutta.

  Peruskoulun ekaluokkalaiselle voidaan myöntää ennen koulupäivän alkua tilapäisesti aamupaikka, mikäli varhaiskasvatuspaikassa on siihen mahdollisuus eikä paikkaa voida tarjota koululaisen aamu- ja iltapäivätoimintana.

  Tilapäishoidon paikasta sekä päiväkoti- että perhepäiväkotipaikasta voi sopia suoraan alueen päiväkodin johtajan kanssa.

  Tilapäishoidosta perittävät maksut
  1.8.16 alkaen alle 4 tuntia, 5 euroa tunnilta ja sisaruksista 2,50 euroa tunnilta
  1.8.16 alkaen  4 -10 tuntia, 16 euroa päivältä ja sisaruksista 12 euroa päivältä.