Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
08.05.2020

Avoimen varhaiskasvatuksen toiminta käynnistyy 14.5.2020

Vauvakahvila (kuva: Sami Soljansaari)

Valtioneuvoston linjauksen mukaan varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen oppilaat palaavat lähiopetukseen 14.5., joten silloin myös Heinolan kaupungin peruskoulut, esiopetus ja varhaiskasvatus avataan hallitusti ja turvallisuudesta huolehtien. Myös avoimet varhaiskasvatuspalvelut eli kerhotoiminta, avoin päiväkoti ja vauvakahvila jatkavat toimintaansa torstaista 14.5. alkaen.

Turvallisuus huomioidaan varhaiskasvatuksessa

Opetus- ja kulttuuriministeriö, sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ovat laatineet varhaiskasvatusyksiköille ohjeistuksen turvallisen varhaiskasvatuksen järjestämisestä. Ohjetta noudattamalla voidaan vähentää tartuntariskiä varhaiskasvatuksen yhteydessä.

Avoimessa varhaiskasvatuksessa huomioimme seuraavat asiat:

  • Kenenkään lapsen tai aikuisen ei pidä tulla varhaiskasvatukseen, jos hänellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.
  • Varhaiskasvatuksessa pyritään välttämään tarpeettomia fyysisiä kontakteja.
  • Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja. Siksi varhaiskasvatusyksikössä sekä lapset, että aikuiset pesevät kätensä aina tullessaan päiväkotiin, sekä ennen kotiinlähtöä. Lisäksi kädet pestään ennen ruokailua, aina ulkoa sisälle tultaessa, käsien ollessa näkyvästi likaiset tai aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen. Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytetään käsihuuhdetta. Käsihuuhteen käyttö tapahtuu aikuisen valvonnassa.
  • Päiväkodissa siivotaan tehostetusti ja myös leluja pestään ahkerasti. Yhteiskäytössä olevia leluja ja välineitä vältetään tai välineet puhdistetaan aina käyttäjien välillä.
  • Omia leluja ei toistaiseksi tuoda päiväkotiin.
  • Isoja yhteistilaisuuksia, kuten koko talon yhteisiä lauluhetkiä, kevätjuhlia tai liikuntatapahtumia ei järjestetä tänä keväänä.
  • Ruokailua järjestetään porrastetusti ja ruoan jakelun yhteydessä huolehditaan hygieniasta.
  • Vauvakahvilassa ja avoimessa päiväkodissa noudatetaan kymmenen henkilön kokoontumisrajoitusta. Tarvittaessa ohjataan osa perheistä esim. ulkoleikkeihin.

Tämän kevään tilanne on kokonaisuutena uusi ja herättää mahdollisesti huolta ja epävarmuutta. Toivomme, että huoltajat ottavat yhteyttä huolta herättävissä asioissa. Teemme parhaamme, että voitte mahdollisimman luottavaisesti suhtautua varhaiskasvatukseen tässä vaiheessa.

Lue lisää:

Heinolan perhekeskuksen verkkosivut

Lisätiedot:

Varhaiskasvatuksen opettaja
Sari Holmsten-Tamminen
044 769 4183
etunimi.sukunimi@heinola.fi

Varhaiskasvatusjohtaja
Päivi Salminen
050 593 9649
etunimi.sukunimi@heinola.fi

 

 

Kategoria: Varhaiskasvatus