Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
01.06.2020

Arvioi Omaolon avulla, millaista hoitoa tarvitset 

Omaolo.fi

Heinolassa on otettu käyttöön sosiaali- ja terveyspalvelujen Omaolo.fi-asiointikanava. Sen avulla voit milloin vain helposti arvioida, millaista hoitoa tarvitset. Saat juuri omaan tilanteeseesi sopivan ohjauksen kaupungin tai PHHYKY:n palveluiden pariin. 

Omaolo.fi on palvelu, jonka avulla asiakas saa oireisiinsa perustuvan suosituksen hoidosta. Tarvittaessa asiakas voi lähettää tulokset eteenpäin terveys– tai sosiaalialan ammattilaiselle. 

Omaolo.fi-palvelun koronavirustaudin oirearvio on ollut heinolalaisten käytössä jo keväästä saakka, mutta nyt se saa seurakseen 13 uutta yksittäisen oireen tai terveysongelman oirearviota. Käytössä ovat polven, olkapään, alaselän, korvakivun, yskän, kurkkukivun, virtsatietulehduksen, hengitystietulehduksen, närästyksen, päänsäryn, ripulin, peräaukon ja silmätulehduksen oirearviot.  

Oirearvioita voi käyttää nimettömänä kuka tahansa ja saada palvelusta yleisen toimintasuosituksen ja itsehoito-ohjeet.  

Omaolo.fi:n palveluarvioilla voit myös kartoittaa, millaista tukea ja apua sosiaalipalveluista voi löytyä sinun tai läheisesi elämäntilanteeseen. Voit esimerkiksi arvioida, oletko oikeutettu esimerkiksi omaishoidon tukeen tai vammaispalveluiden mukaiseen henkilökohtaiseen apuun tai kuljetuspalveluihin. 
  

Voit lähettää oirearviosi terveyskeskukseen 

Oirearviot ovat tarkoitettu yli 15-vuotiaille perusterveydenhuollossa tavallisten terveysongelmien arviointiin ja tarvittaessa yhteydenottoon ammattilaiseen. Vastausten perusteella saat toimintasuosituksen hoidon tarpeesta ja kiireellisyydestä tai itsehoidosta. Toimintasuositus perustuu Duodecimin lääketieteellisten asiantuntijoiden hoitosuosituksiin.  

Jos tunnistaudut Omaolo-palveluun esimerkiksi pankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella, voit tallentaa oirearvion tiedot itsellesi ja halutessasi lähettää ne Heinolan terveyskeskuksen digihoitajalle. Hän käy oirearvion läpi ja on sinuun yhteydessä Omaolo.fi:n viestitoiminnolla tai puhelimitse. Omaolosta näet ammattilaisen sinulle lähettämän viestin, ja kytkemällä sähköposti-ilmoitukset päälle saat siitä tiedon sähköpostiisi. 

Omaolo.fi:n oirearviot ovat käytettävissä ympäri vuorokauden. Yhteydenotot käsitellään arkipäivisin klo 8-15. Yhteydenottoon vastataan oirearvion kiireellisyys huomioiden mahdollisimman pian, arkisin saman päivän aikana. 
  
Lisätiedot: 
Johtava ylilääkäri Kirsi Timonen 
puh. 050 323 3627 
etunimi.sukunimi@heinola.fi 

Kategoria: Sosiaali- ja terveyspalvelut