Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
13.07.2020

Apua öljylämmityksen korvaamiseen tai muihin energiaparannuksiin

Kestävät vaihtoehdot öljylämmitykselle -hanke

Suomen ympäristökeskus tarjoaa apua öljylämmityksen vaihtoehtojen ja muidenkin energiaparannusinvestointien kannattavuuslaskelmien tekemiseen 31.12.2020 asti. Kohteet voivat olla Hinku-kuntien, kuten Heinola, omia rakennuksia tai asukkaiden rakennuksia, kuten öljylämmitteisiä omakotitaloja tai taloyhtiöiden rakennuksia.

Kannattavuuslaskelmiin tarvitaan lähtötietoja muun muassa kiinteistön nykyisestä energiakulutuksesta ja -kustannuksista. Niiden pohjalta voidaan laskea esimerkiksi lämpöpumppu- ja/tai aurinkoenergiajärjestelmien kannattavuuksia ja päästövähennysvaikutuksia.

Jos olet kiinnostunut saamaan apua kannattavuuslaskelmien tekemiseen jollekin Heinolassa sijaitsevalle rakennukselle, niin ole yhteydessä Miika Rummukaiseen Suomen Ympäristökeskus SYKE:ssa ja Heinolan HINKU-yhteyshenkilöön Kai Virtaseen. Miika vastaa kysymyksiin, jotka liittyvät kannattavuuslaskelmiin, energiaparannussuunnitelmien järjestelmävaihtoehtoihin tai taloyhtiöiden aurinkosähkön hyvityslaskentaan.

Lisätietoa:

Laskelmia tehdään SYKEssä kehitettyjen kannattavuuslaskurien avulla. (hiilineutraalisuomi.fi) 

Taloyhtiöiden aurinkosähkövoimaloiden osalta laki on muuttumassa siten, että vuodesta 2021 - 2022 lähtien myös taloyhtiöt voivat tuottaa sähköä asukkaidensa käyttöön ilman siirtomaksuja ja sähköveroa. Lue lisää (Suomen Lähienergialiitton blogipostaus 29.5.2020)

Heinolan kaupunki on mukana hankkeessa, jossa rakennusten omistajia Päijät-Hämeessä kannustetaan hakemaan ympäristövaikutuksiltaan kestäviä vaihtoehtoja öljylämmitykselle. Lue lisää (Heinolan kaupungin tiedote 8.5.2020)

Yhteyshenkilöt:

Miika Rummukainen
suunnittelija, SYKE
puh. 050 461 3203
etunimi.sukunimi(at)ymparisto.fi

Kai Virtanen
ympäristönsuojelusihteeri, HINKU-yhteyshenkilö
etunimi.sukunimi(at)heinola.fi

Kategoria: Ympäristö