Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
09.03.2018

Antti Tuuri luennoimaan Heinolaan vuodesta 1918

Heinola 1918

Vuoden 1918 tapahtumien muistovuosi jatkuu Heinolassa maaliskuussa seminaarin ja näyttelyn muodossa. WPK-talolla järjestetään torstaina 22.3. klo 18 alkaen Heinola 1918 –seminaari, jossa käsitellään ajanjakson tapahtumia niin Heinolassa kuin myös maassamme laajemmin.

Seminaarissa kuullaan illan aikana kolme korkealuokkaista esitelmää. Heinolaan vieraaksi saapuva kirjailija Antti Tuuri lähestyy vuoden 1918 tapahtumia pohjalaisesta näkökulmasta. Tuuri on käsitellyt vuoden 1918 sisällissotaa viime vuonna julkaistussa kirjassaan Tammikuu 18. Vuoden historiateos –kilpailussa kunniamaininnalla palkitun Heinola 1918 –kirjan tekijöistä FT Jukka Kulomaa luennoi aiheesta Heinolan seutu punaisten ja valkoisten sotilaallisissa suunnitelmista. Kirjan toinen kirjoittaja FM Leena Kekkonen luennoi yhden perheen ja suvun näkökulmasta sodan vaiheita ja kokemuksia otsikolla Viisi veljestä ja sota.

Seminaaripäivänä avautuu Heinolan kulttuuritoimiston tiloissa Heinola 1918 –näyttely, jossa esitellään ainutlaatuista paikallista esineistöä vuodelta 1918, kuten aseita, käsivarsinauhoja sekä asiakirjoja. Näyttely keskittyy Heinolan ja ympäristön tapahtumiin sodan aikana. Esineistön lisäksi esillä on myös harvinaislaatuista kuvamateriaalia Heinolan tapahtumista. Näyttely on esillä kulttuuritoimistossa aina 26.5. saakka.

Seminaariin ja näyttelyyn on vapaa pääsy. 

Lisätietoja:

Terhi Pietiläinen, museonjohtaja
terhi.pietilainen@heinola.fi
p. 044 587 1469

Kategoria: Kulttuuri Museot