Veneilijöitten palvelukausi alkaa vappuna – sataman rantamuurin korjaustyö loppusuoralla

Satama

Heinolan kaupunki järjestää satamassa palveluita veneilijöille kesäkaudella 1.5. – 31.9. Alkavalla veneilykaudella satamapalveluiden tuottajana toimii uusi yrittäjä Martti Pöyhönen. Yrittäjä järjestää veneilijöille päivittäin kello 10-22 seuraavat palvelut: vierasvenelaitureiden sähkötolppien avaimet, neuvontaa veneilijöille sekä WC- ja peseytymispalvelut. Vuorokausihinta 10 euroa sisältää kaikki nämä palvelut.

Kaupunki rakennuttaa satamaan uuden huoltopalvelurakennuksen nykyisen jätekatoksen paikalle. Rakennukseen sijoitetaan sataman jätehuolto-, wc-, peseytymis- ja pyykinpesutilat. Rakentamisen aikataulusta tiedotetaan erikseen sen tarkennuttua. Tämän kesän veneilykaudella kaupunki järjestää veneilijöiden WC- ja peseytymistilat kylpylän rakennuksessa.

Sataman tankkauspiste ja veneilijöiden septi- ja pilssipumppu ovat jo toiminnassa. Niitä ympäröivä satama-alue avautuu yleiseen käyttöön vapun jälkeisellä viikolla, kun sataman korjaustyömaan rajausta päästään supistamaan.

Satamalaiturin peruskorjaus valmistuu toukokuun loppuun. Toukokuulle haetaan vielä lisätyöntekijää.

Satamassa ollaan aloittamassa uuden rantamuurin betonivalua. Talven ja kevään aikana suoritetussa satamalaiturin peruskorjauksessa on todentunut, että vanhan rantamuurin rakenteiden täysi uusiminen oli sataman käyttöturvallisuudelle välttämätöntä.

Kohteen urakoitsijana toimivan RAPinsto Oy:n mukaan urakka valmistuu sopimuksen mukaisesti toukokuun loppuun mennessä. Työmaa-alueen rajausta pyritään supistamaan urakan etenemisen mukaan niin, että sataman aluetta vapautuu yleiseen käyttöön.

Urakoitsijan työnjohtaja Timo Tervala toivoo, että työmaalle saataisiin vielä toukokuulle yksi työntekijä avustaviin työmaatehtäviin. Tehtävä soveltuu esimerkiksi nuorelle rakennusalasta kiinnostuneelle. Halukkaat saavat ilmoittautua suoraan Tervalalle. Työmaalla myös toivotaan työturvallisuuden vuoksi, että veneilijät välttäisivät laiturityömaalle kohdistuvien aaltojen muodostamista.

Lisätietoja

Satamapalvelut:

Martti Pöyhönen
p. 040 6811500

Kaupunginpuutarhuri
Eve Vanne
p. 0500 549485 | eve.vanne@heinola.fi

Satamalaiturin työmaa:

Rakennuspäällikkö
Ari Matteinen
p. 0500 497251 | ari.matteinen@heinola.fi

Työmaapäällikkö
Timo Tervala
RAPinsto Oy
p. 0400 672603

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu