Selvästi heikentyneen koronaepidemiatilanteen vaikutukset Heinolassa

kasvomaski

Koronaepidemia on alueellamme edelleen leviämisvaiheessa ja tilanne on selvästi vaikeutunut. Vaikutukset ovat nähtävissä Heinolassa tällä hetkellä erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa. Kouluissa on ollut tartuntaryppäitä ja viimeisimpänä toimenpiteenä koko Sinilähteen kouluyksikkö on jouduttu siirtämään etäopiskeluun.

Heinolan terveyskeskuksen vastaanottopalvelut ovat tällä hetkellä pahasti ruuhkautuneet. Pyydämme asukkaita välttämään kaikkea kiireetöntä asiointia terveyskeskuksessa ja yhteydenottoa vain kiireellisissä ja välttämättömissä asioissa. Henkilöstöresursseja siirretään tällä hetkellä kiireettömistä toiminnoista infektiopoliklinikalle ja päivystykseen.

Kaupunki on perunut lähitulevaisuuden tapahtumia, joissa on järjestävänä osapuolena. Noudatamme Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueellisia koronasuosituksia ja -rajoituksia, jotka ovat tällä hetkellä voimassa 12.12.2021 asti.

Koulut ja varhaiskasvatus tiedottavat omien tapahtumiensa ohjeista tarkemmin perheitä Wilma-palvelun kautta. Yleisesti mainittakoon lukion osalta seuraavaa:

  • 3.12. Vanhojen tanssien päivänäytös toteutetaan koulun sisäisenä tapahtumana. Ulkopuolista yleisöä ei voida ottaa tilaisuuteen. Näytös kuvataan ja sitä voi seurata streamina tai katsoa myöhemmin tallenteena.
  • 3.12. Vanhojen tanssien illan yleisönäytös perutaan.
  • 3.12. Lakkiaisjuhla järjestetään noudattaen 20 henkilön yleisörajoitusta. Juhla kuvataan ja koulun väki voi seurata sitä streamina.

Haluamme kannustaa asukkaita jaksamaan edelleen pitää kiinni koronaturvallisuudesta. Vaikka rokotukset ovat jo valtaosalla suojana, on maskin käyttö, turvarajojen pitäminen sekä hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen edelleen avainasemassa. Huolehditaan siis koronaturvallisuudesta itsemme ja toistemme vuoksi.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu