Päijät-Soten alueen koronayhteistyöryhmä: Rajoitukset pysyvät ennallaan, mutta varautuminen niiden purkamiseen on jo aloitettu

Koronaepidemian aiheuttama sairaalahoidon tarve on Päijät-Soten alueella tasaantunut kuluvan viikon aikana, mutta on edelleen korkeaa. Tällä hetkellä epidemia etenee Suomessa eritahtisesti ja alueemme arvioidaan seuraavan pääkaupunkiseutua 1-2 viikon viiveellä epidemian kulussa.  

Koronayhteistyöryhmän arvion mukaan nykyisten rajoitusten jatkaminen on vielä välttämätöntä, mutta alueella valmistaudutaan jo rajoitusten keventämiseen, jos tilanne kehittyy suotuisasti lähipäivien aikana. Yhteistyöryhmä kokoontuu viimeistään ensi viikolla arvioimaan rajoituksien jatkoa. 

Aluehallintoviraston päätöksen mukaan Päijät-Soten alueella on suljettu mm. harrastus- ja virkistystiloja 9. helmikuuta saakka. Tiloja voidaan käyttää vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten harrastustoimintaan. 

Asiakas- ja yleisötilojen käytöstä vastaavia toimijoita velvoittava päätös lähikontaktien vähentämisestä tila- ja asiakaspaikkajärjestelyin on voimassa 19. helmikuuta asti. Päätös koskee esimerkiksi kauppoja, kirjastoja ja museoita. 

Kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 19. helmikuuta asti, ja sisätiloissa voidaan järjestää korkeintaan 10 henkilön ja ulkona 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Koronapassia ei voi tällä hetkellä käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona rajoituksille. Alueellamme voi pitää enintään 10 henkilön yksityistilaisuuksia. 

Koronaviruksen laajan leviämisen vuoksi kaikkiin kohtaamisiin liittyy edelleen merkittävä tartuntariski. Koronarajoitusten purku aloitetaan heti kun se on mahdollista matalan tartuntariskin tilaisuuksista. Koronayhteistyöryhmä seuraa epidemiatilanteen kehittymistä tiiviisti ja kokoontuu seuraavan kerran viimeistään 31. tammikuuta arvioimaan alueen rokotus- ja epidemiatilannetta sekä mahdollisesti tarvittavia toimenpiteitä.  

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu