Päijät-Soten alueen koronayhteistyöryhmä: Peruskoulujen maskisuosituksesta luovutaan

Kasvomaskeja

Koronayhteistyöryhmän kokouksessa ei tänään esitetty uusia rajoituksia. Koronaepidemia jatkuu alueellamme hyvin laajana, ja sairaalakuormitus on pysynyt vakaasti korkeana jo useita viikkoja. 

Yleistä maskisuositusta ei enää uloteta ala- ja yläkouluihin. Maskia voi edelleen käyttää koulussa oman harkinnan mukaan ja koulut tarjoavat maskeja koululaisille. Yleinen maskisuositus on voimassa toisen asteen koulutuksessa.  

Alueellamme on edelleen voimassa muutoin laaja maskisuositus, ja kaikissa asiakas- ja yleisötiloissa tulee olla mahdollisuus käsien puhdistamiseen. Tiloissa pintojen puhdistamiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota ja riittävät hygieniaohjeistukset tulee olla esillä. Asiakaspaikkojen sijoittelu ja oleskelu tiloissa järjestetään mahdollisimman väljästi. 

Arviomme mukaan Päijät-Hämeessä jo yli puolet väestöstä on sairastanut omikronin. Kevään loppuun mennessä koronatilanne varmaankin helpottaa kesän ajaksi, mutta vielä emme ole siinä vaiheessa. Rajoitusten aika näyttäisi ainakin tältä erää olevan ohi. Epidemiatilanne on sairaalakuormituksen osalta ollut viime viikot poikkeuksellisen hankala, joten meiltä kaikilta toivotaan vielä terveysturvallisuuden huomioimista jokapäiväisessä arjessa. Pienistäkin oireista on syytä jäädä kotiin ja tehdä kotitesti, kehottaa koronayhteistyöryhmän puheenjohtaja ja Päijät-Soten johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen.

Koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran viimeistään 18. toukokuuta arvioimaan alueen rokotus- ja epidemiatilannetta. 

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu