Päijät-Soten alueen koronayhteistyöryhmä: Nykyisten rajoitusten jatkamista esitetään helmikuulle

kasvomaski

Sairaalahoidon tarve on korkeimmillaan koko epidemian aikana. Tilanteen odotetaan vielä hankaloituvan. Koronayhteistyöryhmä esittää aluehallintovirastolle rajoitusten jatkamista helmikuulle. Rajoitusten tarvetta arvioidaan jatkuvasti ja niiden purkaminen aloitetaan heti, kun ne eivät ole enää välttämättömiä.  

Aluehallintoviraston päätöksen mukaan Päijät-Soten alueella on suljettu mm. harrastus- ja virkistystiloja. Yhteistyöryhmä esittää päätöksen jatkamista kahden viikon ajan, eli 9. helmikuuta saakka. Koronaviruksen laajan leviämisen vuoksi kaikkiin kohtaamisiin liittyy merkittävä tartuntariski. Riittävän sairaalahoidon varmistamiseksi on kohtaamisia syytä vähentää. 

Aluehallintoviraston päätös, joka velvoittaa asiakas- ja yleisötilojen (esim. kaupat, kirjastot ja museot) käytöstä vastaavia vähentämään lähikontakteja tila- ja asiakaspaikkajärjestelyin, on voimassa 19. helmikuuta asti. 

Yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset suositellaan rajaamaan enintään 10 henkilöön sisällä ja enintään 50 henkilöön ulkona. Yhteistyöryhmä esittää aluehallintovirastolle tämän päätöksen jatkamista 19. helmikuuta saakka. Valtioneuvoston asetuksen mukaisesti koronapassia ei voi tällä hetkellä käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille. Yksityistilaisuudet suositellaan pitämään enintään 10 henkilön tilaisuuksina.  

Koronayhteistyöryhmä seuraa epidemiatilanteen kehittymistä tiiviisti ja kokoontuu seuraavan kerran viimeistään 26. tammikuuta arvioimaan alueen rokotus- ja epidemiatilannetta sekä mahdollisesti tarvittavia toimenpiteitä. Koronarajoitusten purku aloitetaan heti kun se on mahdollista pienimmän tartuntariskin tilaisuuksista.  

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu