Päijät-Soten alueen koronayhteistyöryhmä: Epidemiatilanne jatkuu hankalana – rajoituksiin ei muutoksia

Sairaanhoitaja

Epidemiatilanne on edelleen huono alueellamme, ja Päijät-Soten toiminta on ylikuormittunut. Viime viikolla aluehallintovirasto rajoitti alueellamme sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten osallistujamäärää 20 henkilöön. Samoin yksityistilaisuuksien henkilömäärää suositeltiin rajaamaan 20 henkilöön. Koronapassia käyttäviä tilaisuuksia määräys ja suositus eivät rajoita. Rajoitusten vaikutuksien odotetaan näkyvän epidemiatilanteessa tämän viikon aikana.

Yhtymän alueella on voimassa laaja maskisuositus julkisissa sisätiloissa. Lisäksi ulkona kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille vähintään 12-vuotiaille tilanteissa, joissa syntyy pitkäkestoisia, liikkumista vaikeuttavia ruuhkia. Oppilaitosten maskisuositusta laajennettiin viime viikolla koskemaan oppilaita neljänsistä luokista alkaen. Alueen rajoitukset ovat pääosin voimassa 12. joulukuuta asti, poikkeuksena sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien henkilömäärärajoitus, joka on voimassa 26. joulukuuta asti.

Koronayhteistyöryhmä seuraa epidemiatilanteen kehittymistä tiiviisti ja kokoontuu seuraavan kerran 13. joulukuuta arvioimaan alueen rokotus- ja epidemiatilannetta sekä mahdollisesti tarvittavia toimenpiteitä.

Lisätietoja

Ville Lehtinen
Infektioylilääkäri
p. 044 719 5455

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu