Päijät-Sote: Yhtymä nostaa valmiutta hankaloituvan koronaepidemian vuoksi

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä päätti tänään perjantaina nostaa valmiuttaan koronaepidemian vaikeutumisen vuoksi. Tartuntamäärät ovat viime päivinä olleet ennätyskorkeita, ja sairaalahoidon tarve on kasvussa. Tällä hetkellä sairaalassa on 20 koronaan sairastunutta ihmistä. 

Yhtymä varautuu valmiuden nostolla työtehtävien järjestelyihin ja kiireettömän vastaanotto- ja leikkaustoiminnan supistamisiin.

– Ennakoimme sairaalan kuormituksen kasvavan edelleen korkeiden tartuntalukujen seurauksena. Vielä meidän ei ole tarvinnut suuressa määrin turvautua esimerkiksi leikkausten perumisiin, mutta sekin on edessä, jos epidemiaa ei saada talttumaan, toteaa yhtymän toimitusjohtaja Marina Erhola.

Toistaiseksi yhtymä pyrkii tuottamaan sosiaali- ja terveyspalvelut mahdollisimman normaalisti. Jos varattuja aikoja joudutaan perumaan, asiakkaisiin ollaan erikseen yhteydessä.

Koronayhteistyöryhmä on esittänyt aluehallintovirastolle sisätiloissa pidettävien yleisötilaisuuksien osallistujamäärän rajaamista 20 henkilöön. Samaa suositellaan ylärajaksi yksityistilaisuuksiin. Ravintolarajoitukset ovat Päijät-Soten alueella voimassa, samoin laaja maskisuositus julkisissa tiloissa. Etätyötä suositellaan vahvasti niissä työtehtävissä, joissa se on mahdollista. Yhtymä muistuttaa myös turvavälien ja yleisten hygieniasuositusten noudattamisesta.

Yhtymä tiedottaa koronatilanteesta verkkosivuillaan osoitteessa paijat-sote.fi/koronavirus, omissa sosiaalisen median kanavissaan sekä median välityksellä. Verkkosivustolta löytyvät kaikki kulloinkin voimassa olevat rajoitukset, ohjeet ja suositukset sekä ajantasainen tieto tauti- ja rokotustilanteesta.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu