Päijät-Sote: Voimakkaasti immuunipuutteisille suositellaan neljättä koronarokotusta

Neljänsiä koronarokoteannoksia suositellaan 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille. Tehosteannoksen voi ottaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Neljäs rokoteannos pidentää suojan kestoa ja vahvistaa immuniteettia tilanteessa, jossa viruksen omikronmuunnos leviää väestössä. Listaus voimakkaasti immuunipuutteisista löytyy THL:n verkkosivulta.

Tehosterokotukset koronataudin sairastaneille

THL on päivittänyt koronataudin sairastaneiden rokotussuosituksen. PCR-testillä vahvistetun koronataudin sairastaneelle suositellaan ensimmäistä koronarokoteannosta, kun taudin sairastamisesta on kulunut 6 kuukautta. Voimakkaasti immuunipuutteisille rokotus voidaan antaa jo 1–3 kuukauden kuluttua sairastetusta taudista. 
  
Toinen rokoteannos sairastetun koronataudin ja yhden rokotteen jälkeen on suositeltavaa 3–6 kuukautta ensimmäisen rokoteannoksen tai sairastetun taudin jälkeen, sen mukaan kumpi on ollut viimeisin. Toinen rokotus voidaan kuitenkin antaa aikaisintaan 6 viikon annosvälillä esimerkiksi matkustamisen vuoksi.  

Koronavirustaudin sairastaneista ainoastaan voimakkaasti immuunipuutteisille suositellaan kolmatta koronarokotetta. Muut taudin sairastaneet ja kaksi rokoteannosta saaneet eivät tarvitse kolmatta rokoteannosta. 

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu