Päijät-Sote: Vakavalta koronataudilta voi suojautua parhaiten rokotuksella

Koronarokotus

Rokotteet ovat selvästi tehokkain tapa suojata sekä läheistemme että omaa terveyttämme vakavalta koronaviruksen aiheuttamalta taudilta. Koronaepidemia aiheuttaa tällä hetkellä terveydenhuollon ylikuormitusta, ja osa muiden potilaiden hoitotoimenpiteistä viivästyy. 

Rokotuksen saa myös ilman ajanvarausta 

Rokotuksen voi hakea ilman ajanvarausta Lahden Trion rokotuspisteeltä tiistaista perjantaihin kello 15–19 ja lauantaisin kello 10–17 sekä Orimattilan ja Pukkilan sote-keskuksista walk-in-aikoina, jotka löytyvät osoitteesta paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista. Koronarokotusaikoja on lisätty alueemme sote-keskuksiin. Kärkölän sote-keskuksessa koronarokotuksen voi ottaa ilman ajanvarausta torstaina 2.12. kello 16.30–19.30. 

Päijät-Sote pystyttää myös väliaikaisia pop-up-rokotuspisteitä Rokotehaasteeseen osallistuneiden yritysten ja muiden tahojen tiloihin. Pop-up-rokotuspiste jalkautuu Vääksyn S-marketiin (Rusthollintie 1) keskiviikkona 8.12. kello 12–18. Nastolan ABC-asemalle (Majakkatie 2) pop-up-rokotuspiste tuodaan perjantaina 10.12., ja rokotuspisteeltä voi hakea koronarokotuksen kello 12–18 välillä.

Kolmansia koronarokotuksia annetaan sote-henkilöstölle 

Sote-henkilöstölle annetaan nyt kolmansia koronarokotuksia. Kolmannen rokotuksen voi ottaa, kun toisen rokoteannoksen ottamisesta on kulunut kuusi kuukautta. Kolmannen rokotuksen saa ensisijaisesti varaamalla ajan työterveydestä tai vaihtoehtoisesti sote-keskusten tai Lahden Trion rokotuspisteiltä.

Auta iäkästä lähisukulaista tai ystävää saamaan rokote ja lataamaan koronapassi 

Kolmas rokotuskierros on alueellamme alkanut, ja koskee sote-henkilöstön lisäksi kaikkia 60 vuotta täyttäneitä ja riskiryhmiin kuuluvia. Rokoteviestinnän seuraaminen, rokoteajan varaaminen ja rokotukseen hakeutuminen voi olla haastavaa erityisesti iäkkäille. Kerro lähipiiriisi kuuluvalle iäkkäälle tai sairaalle henkilölle kolmannen rokotuksen tarpeesta ja auta rokotukseen hakeutumisessa. 

Eri tilaisuuksissa tai tapahtumissa osallistujilta voidaan edellyttää koronatodistusta sisäänpääsyn yhteydessä. Koronapassi kannattaa ladata Omakannasta älypuhelimen muistiin tai tulostaa paperille. Koronapassin voi pyytää myös terveydenhuollon toimipakoista, jos sitä ei saa itse otettua Omakannasta. 

Lisätietoja

Tulosaluejohtaja, avosairaanhoito Kimmo Kuosmanen, Päijät-Sote, p. 050 539 1648  
Johtajaylilääkäri, toimialajohtaja Tuomo Nieminen, Päijät-Sote, p. 050 910 5150 

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu