Päijät-Sote: Neljännen koronarokotuksen voivat nyt ottaa myös ne 18 vuotta täyttäneet, joilla on vakavalle tautimuodolle altistavia riskitekijöitä 

Koronarokote

Päijät-Soten alueella rokotukset laajenevat porrastetusti THL:n ohjeen mukaan. 1.8. alkaen alkaen neljännen rokoteannoksen voivat ottaa ne 18 vuotta täyttäneet, jotka kuuluvat lääketieteellisiin riskiryhmiin 1. ja 2.  

Riskiryhmiin 1. ja 2. kuuluvat muun muassa henkilöt, joilla on säännöllistä lääkitystä vaativa astma, diabetes tai sydänsairaus. Riskiryhmät voi tarkistaa THL:n verkkosivuilta

Neljättä annosta suositellaan 18 vuotta täyttäneille riskiryhmiin kuuluville, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Koronavirustartunta vastaa yhtä rokoteannosta, joten taudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut ei saa neljättä rokoteannosta tässä vaiheessa. 15.8. alkaen neljännet rokotukset laajenevat koskemaan kaikkia 60 vuotta täyttäneitä. 

Heinolalaiset voivat varata ajan koronarokotteeseen sähköisesti tai puhelimitse p. 044 587 1475, avoinna ma–pe klo 8:00–14:00.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu