Päijät-Sote: Koronarokotuksella voi poiketa arjen asioinnin yhteydessä

Koronarokotus

Päijät-Soten lokakuussa käynnistämän Rokotehaasteen jatkotavoite on saavuttaa vuoden loppuun mennessä 90 prosentin rokotuskattavuus ensimmäisen rokotuksen ottaneissa 12 vuotta täyttäneissä. Tällä hetkellä jo yli 85 prosenttia on ottanut ensimmäisen koronarokotuksen.

Rokotehaasteeseen on tarttunut monia yrityksiä ja tahoja, ja erilaisilla tempauksilla on kannustettu alueen asukkaita ottamaan rokotuksia. Rokotuksen ottaminen on tehty mahdollisimman helpoksi tuomalla pop-up-rokotuspisteitä ihmisten matkan varrelle muun muassa kauppoihin, seurakuntiin, urheilutapahtumiin ja ravintoloihin.

Päijät-Sote kannustaa rokottamattomia asukkaita ottamaan koronarokotuksia. Rokotuskattavuuden pitäisi vielä nousta, jotta se riittäisi epidemian hillitsemiseen. Kahdesti rokotettua ei aseteta karanteenin hänen altistuessaan koronavirukselle, ellei kyseessä ole sote-työntekijän altistuminen samassa taloudessa asuvalle koronapotilaalle.

Pop up -rokotuspiste toistamiseen Launeen Citymarketiin

Maanantaina 22.11. ja tiistaina 23.11. koronarokotuksen voi hakea Launeen K-Citymarketin (Ajokatu 53, Lahti) pop- up-rokotuspisteeltä kello 12–20.

Pop-up-rokotuspisteiltä saa ensimmäisen tai toisen koronavirusrokotuksen. Toisen rokotuksen saa, kun ensimmäisestä on kulunut vähintään 6 viikkoa. Tulethan rokotuspisteelle vain oireettomana, ja noudatathan turvaväli- ja maskisuosituksia. Rokotuksen jälkeinen 15 minuutin seuranta-aika on hyvä huomioida omassa aikataulussa. Pukeudu vaatetukseen, jossa olkavarsi on helppo paljastaa, ja ota mukaan henkilöllisyystodistuksesi.

Kertaalleen rokotetut koronan sairastaneet saavat rokotustodistuksen

Koronapassina toimivan EU:n rokotustodistuksen saavat nyt myös koronan sairastaneet, joilla on yksi rokotus.

Todistusta voi käyttää koronapassina Suomessa ja matkustettaessa. Todistuksen kelpoisuus tulee tarkistaa kohdemaasta. Jatkossa kolmannen koronarokotuksen saaneiden koronapassi on voimassa heti ilman 7 vuorokauden rokotussuojaviivettä. Rokotustodistuksen voi ladata Omakannasta.

Lisätietoja

Kimmo Kuosmanen
Tulosaluejohtaja, avosairaanhoito Päijät-Sote
p. 050 539 1648

Tuomo Nieminen
Johtajaylilääkäri, toimialajohtaja, Päijät-Sote
p. 050 910 5150

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu