Päijät-Sote: Koronaepidemian hallinta viivästyttää leikkauksia ja poliklinikkakäyntejä

Koronarokotus

Päijät-Soten alueella on meneillään koronaepidemian vaikein jakso, ja keskussairaalan kuormitus on noussut poikkeuksellisen korkeaksi. Kuormituksen ennakoidaan edelleen kasvavan seuraavien kahden viikon aikana. Päijät-Sotessa on noin sata työntekijää kiinni koronatyössä, ja viimeksi tällä viikolla jouduttiin siirtämään kymmenen hoitajaa lisää sairaalan poliklinikoilta koronapotilaita hoitamaan.

Muutosten seurauksena on kuluvan viikon torstaina ja perjantaina jouduttu siirtämään noin 10 prosenttia suunnitelluista leikkauksista. Leikkauksia joudutaan lykkäämään myös ensi viikolla. Myös poliklinikoille sovittuja kiireettömiä kontrollikäyntejä on täytynyt siirtää myöhemmäksi.

Epidemiaa hallitaan tehokkaimmin niin, että mahdollisimman moni ottaa koronarokotuksen. Rokote antaa tutkimustiedon perusteella erinomaisen suojan etenkin vakavaa koronatautia vastaan.

Koronapassi tulee käyttöön lauantaina. Passin käyttöönottaneet toimipaikat edellyttävät sisäänpääsyn yhteydessä joko todistuksen kahdesta rokotuksesta, negatiivisesta testituloksesta tai sairastetusta koronataudista. Kahdesta rokotuksesta on myös se hyöty, että koronalle altistuttuaan välttää 10 vuorokauden karanteenin.

Lisätietoja

Tuomo Nieminen
Johtajaylilääkäri
p. 050 910 5150 

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu