Päijät-Sote: Korona-viikkokatsaus 7.3.

Alueemme vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 88 prosenttia ja toisen 85 prosenttia. Vähintään 18-vuotiaista kolmannen rokotuksen on saanut 63 prosenttia.   

Sairaalassa on 26 koronapotilasta, ja heistä kaksi on tehohoidossa. Sairaalahoitoon joutui viime viikolla 30 koronapotilasta. Sairaalahoitoa vaativien uusien koronapotilaiden määrän lasku on pysähtynyt. Sairaalakuormitus on kuitenkin kääntynyt laskuun, mutta on edelleen korkea.   

Kotitestin voi tehdä, jos koronaan sopivia lieviä oireita ilmenee. Positiivisen testituloksen jälkeen suosittelemme omaehtoista kotieristystä. Altistuneelle suosittelemme kontaktien välttämistä. Sosiaali- ja terveydenhuollossa asiakas- ja potilastyössä työskenteleville sekä vakavan koronataudin riskiryhmään kuuluville, mukaan lukien raskaana olevat, suositellaan terveydenhuollossa otettavaa koronatestiä. 

Jokaisen omalla toiminnalla on merkitys viruksen leviämisen estämisessä, nyt kun rajoitukset ovat keventyneet. Kotona tulee pysyä, jos on vähäisiäkin oireita. Käsihygienia, turvavälit ja maskin käyttösuositukset on syytä huomioida edelleen julkisissa tiloissa. Vakavalta koronataudilta voi parhaiten suojautua ottamalla rokotuksen.  

Alueellinen koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 9. maaliskuuta arvioimaan epidemiatilannetta ja tarvittavia toimenpiteitä. 

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu