Päijät-Sote: Korona-viikkokatsaus 31.5.2022

Koronavirusbanneri

Sairaalassa on 17 koronapotilasta. Heistä kukaan ei ole tehohoidossa. Sairaalassa hoidettavien koronapotilaiden määrä on ollut viimeiset kaksi viikkoa viime joulukuun puolivälin tasoa. Sairaalaan joutui viime viikolla 11 koronapotilasta. 

Koronainfektioon liittyen Päijät-Soten alueella on menehtynyt yhteensä 142 ihmistä epidemian aikana. Näistä kuolemista 14 on tapahtunut viimeisen 30 vuorokauden aikana. Kuoleman katsotaan liittyneen koronainfektioon, kun koronaan sairastunut kuolee 30 päivän kuluessa positiivisesta näytteestä.  

Jos koronaan sopivia oireita ilmaantuu, voi tehdä kotitestin. Suosittelemme omaehtoista kotieristystä, jos testin tulos on positiivinen. Altistuneelle suosittelemme kontaktien välttämistä, jos se on mahdollista.  

Vakavaa koronatautia vastaan voi suojautua parhaiten ottamalla rokotuksen. Alueemme vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokotteen on saanut 88 prosenttia ja toisen 86 prosenttia. Vähintään 18-vuotiaista kolmannen rokotteen on saanut 65 prosenttia. Neljättä rokotetta suositellaan 80 vuotta täyttäneille sekä iäkkäille kotihoidon tai muiden palveluasumiseen rinnastettavien yksiköiden asiakkaille ja omaishoidon piirissä oleville. Neljännen rokotteen he voivat ottaa, kun kolmannesta rokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.  

Korona-viikkokatsaus ja koronatilastot päivitetään kerran viikossa tiistaisin verkkosivulle paijat-sote.fi/koronavirus/tilannekuva. Rokotustilastot päivittyvät samalle sivulle keskiviikkoisin. Päijät-Soten alueen koronayhteistyöryhmä arvioi epidemiatilannetta jatkossa tarvittaessa.  

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu