Päijät-Sote: Korona-viikkokatsaus 21.2.2022

Sairaalakuormitus jatkuu edelleen korkeana, mutta ei kasvanut viime viikon aikana. 

Alueemme vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 88 prosenttia ja toisen 85 prosenttia. Vähintään 18-vuotiaista kolmannen rokotuksen on saanut 62 prosenttia. Päijät-Soten walk-in-rokotuspisteille pääsee jonottamatta ja ilman ajanvarausta. Rokotuspisteiden tiedot löytyvät osoitteesta paijat-sote.fi/koronarokotus.  

Sairaalassa on 39 koronapotilasta, ja heistä kolme on tehohoidossa. Sairaalahoitoon joutui viime viikolla 37 koronapotilasta. Sairaalakuormitus on jatkunut korkeana, mutta viimeisen viikon aikana kuormitus ei enää ole kasvanut aiemmasta.  

Lievien oireiden vuoksi ei yleensä tarvitse mennä terveydenhuollossa otettavaan koronatestiin. Testiä suositellaan sosiaali- ja terveydenhuollossa asiakas- ja potilastyössä työskenteleville ja vakavan koronataudin riskiryhmään kuuluville mukaan lukien raskaana olevat. Kotitestin voi tehdä, jos koronavirukseen sopivia oireita ilmenee. Jos testi on positiivinen, suosittelemme tartunnan saaneelle omaehtoista kotieristystä ja altistuneen omaehtoista karanteenia. Tarkemmat ohjeet ovat sivuillamme paijat-sote.fi/koronavirus

Alueellinen koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 23. helmikuuta arvioimaan epidemiatilannetta ja tarvittavia toimenpiteitä. 

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu