Päijät-Sote: Korona-viikkokatsaus 16.5.2022

Koronarokotus

Sairaalassa on 23 koronapotilasta. Heistä kukaan ei ole tehohoidossa. Sairaalahoitoon joutui viime viikolla 16 koronapotilasta. Tammikuun jälkeen tämä on matalin sairaalahoitoon joutuneiden määrä, mutta viikkotason vaihtelut ovat suuria. Sairaalassa hoidettavien koronapotilaiden määrä on ollut vakaa yli viikon ajan. 

Päijät-Soten alueella on koronainfektioon liittyen menehtynyt yhteensä 139 ihmistä epidemian aikana. Näistä kuolemista 27 on tapahtunut viimeisen 30 vuorokauden aikana. Kuoleman katsotaan liittyneen koronainfektioon, kun koronaan sairastunut kuolee 30 päivän kuluessa positiivisesta näytteestä. 

Jos koronaan sopivia oireita ilmaantuu, voi tehdä kotitestin. Suosittelemme omaehtoista kotieristystä, jos testin tulos on positiivinen. Altistuneelle suosittelemme kontaktien välttämistä, jos se on mahdollista. 

Vakavalta koronataudilta voi parhaiten suojautua ottamalla rokotuksen. Alueemme vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokotteen on saanut 88 prosenttia ja toisen 86 prosenttia. Vähintään 18-vuotiaista kolmannen rokotteen on saanut 65 prosenttia. 80 vuotta täyttäneiden sekä iäkkäiden kotihoidon tai muiden palveluasumiseen rinnastettavien yksiköiden asiakkaiden ja omaishoidon piirissä olevien kannattaa suojautua vakavaa tautia vastaan neljännellä rokotuksella. Neljännen rokotuksen he voivat ottaa, kun kolmannesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. 

Alueellinen koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 18. toukokuuta arvioimaan epidemiatilannetta ja mahdollisesti tarvittavia toimenpiteitä. 

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu