Koronarokotukset laajenevat uusiin ryhmiin

Aiempien ikäryhmien lisäksi kaikki 16-69-vuotiaat ryhmään 1 kuuluvat pääsevät varaamaan ajan koronarokotukseen. Aika rokotukseen varataan puhelimitse.

Ryhmään 1 kuuluvat henkilöt, joilla on lääkärin toteama vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila: elin- tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes tai Downin oireyhtymä.

Maanantaina 22.3.21 avaamme ajanvarauken kahdelle uudelle ryhmälle: 70-74-vuotiaat ja 60-69-vuotiaat ryhmään 2 kuuluvat henkilöt.

Ryhmään 2 kuuluvat henkilöt, joilla on lääkärin toteama vakavalle koronavirustaudille voimakkaasti altistava sairaus tai tila: jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus (esim. sydämen vajaatoiminta), hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, immuunipuolustusta heikentävä sairaus autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, uniapnea, psykoosisairaus tai sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40).

Lisätietoja ajanvarauksesta löydät Heinolan kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden ajanvarauksen sivulta.

Lisätietoja riskiryhmien koronarokotusten järjestyksestä löydät THL:n sivulta.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu