Koronarokotukset 5–11-vuotiaille lapsille

Nuorten rokotus

5-11-vuotiaiden heinolalaislasten rokotukset alkavat 7.1. Lapsia rokotetaan neuvolan tiloissa.

Rokotusta tarjotaan kaikille 5–11-vuotiaille lapsille.

5–11-vuotiaille annetaan BioNTech-Pfizerin Comirnaty-koronarokotteen tälle ikäryhmälle tarkoitettua valmistetta. Rokotteen perussarjaan kuuluu kaksi rokoteannosta. Toinen annos annetaan pääsääntöisesti 6–12 viikkoa ensimmäisen annoksen jälkeen.

Lapsen rokottamiseen tarvitaan molempien huoltajien suostumus joko kirjallisesti tai suullisesti paikan päällä.

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Asia arvioidaan tapauskohtaisesti.

Jos lapsi ei kykene itse päättämään rokotuksestaan tai hän ei halua itse päättää asiasta, koronarokotteen antamiseen tarvitaan molempien huoltajien suostumus. Rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Suostumus tehdään tällä suostumuslomakkeella.

Jos lapsi tulee rokotukseen vain toisen huoltajan kanssa, tulee poissaolevalta huoltajalta olla allekirjoitettu suostumuslomake, jonka voi tulostaa THL:n sivuilta.

Ajanvaraus tapahtuu soittamalla neuvolan terveydenhoitajille puhelinajalla ma-pe klo 9-10 puh. 044 769 2982, 044 769 2983 tai 050 5963932. Ajanvaraus on mahdollista 29.12. alkaen.

Ethän tuo lasta rokotukselle, jos lapsella on hengitystie- tai vatsaoireita, kuumetta. Myös lapsen saattajan tulee olla oireeton.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu