Koronapassi otetaan laajasti käyttöön Heinolan kaupungin palveluissa

Koronapassi

Heikentynyt koronatilanne kiristää alueellisia rajoituksia. Uudet asiakas- ja yleisötilojen käyttörajoitukset tulevat voimaan ma 20.12. alkaen ja ulko- ja sisätilojen kokoontumisrajoitukset ma 27.12. alkaen. Vaihtoehtona rajoituksille on ottaa käyttöön koronapassi yli 16-vuotiaille. 

Kokoontumisrajoitusten kiristäminen

Aluehallintovirasto on vahvistanut Päijät-Soten koronayhteistyöryhmän esityksestä uudet kokoontumisrajoitukset 27.12.2021 alkaen seuraavasti:

 • yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa 10 henkilöä ja
 • ulkona / ulkotiloissa 50 henkilöä.

Yksityistilaisuuksien henkilömääräsuositus pysyy toistaiseksi nykyisellään, eli 20 henkilöä.

Koronapassia käyttäviä tilaisuuksia ja kokoontumisia rajoitukset eivät koske. Päijät-Soten alueella on voimassa laaja maski- ja etätyösuositus. Koronapassin tarkastaminen on tilaisuuden järjestäjän vastuulla.

Asiakas- ja yleisötilojen käyttörajoituksia

Voimaan tulee lisäksi asiakas- ja yleisötilojen käyttörajoituksia. Nämä rajoitukset kohdistuvat 20.12.2021 alkaen muun muassa kaupungin uimahalleihin, liikuntatiloihin, museo- ja näyttelytiloihin ja aikuisten harrastusvuoroihin. Koronapassilla tiloja ja palveluita voidaan edelleen käyttää.

Lasten ja nuorten harrastustoimintaa voi edelleen jatkaa terveysturvallisuustoimia lisäämällä. Esimerkiksi vanhemmat voivat oleskella harrastustiloissa rajoitetusti vain koronapassia näyttämällä.

Rajoitusten vaikutukset kaupungin palveluissa maanantaista 20.12.2021 alkaen

 • Koronapassi otetaan käyttöön uimahallissa 20.12. alkaen. Koronapassi kysytään kassalla. Koronapassin mahdollinen puuttuminen ei oikeuta kausikortin ajan hyvitykseen.
 • Kuntosalien asiakasmääriä rajoitetaan 20.12. alkaen aluehallintaviraston määräysten mukaisesti. Uimahallin kuntosalin asiakasmäärä rajoitetaan 15 henkilöön, jäähallin kuntosalin asiakasmäärä rajoitetaan 20 henkilöön, kirkonkylän kuntosalin asiakasmäärä rajoitetaan 7 henkilöön ja terveyskeskuksen kuntosalin asiakasmäärä rajoitetaan 6 henkilöön. Mikäli asiakasmäärä on täynnä, tulee odottaa, että asiakaspaikkoja vapautuu.
 • Kuntosaleilla noudatetaan turvavälejä. Harjoitteluaika on enintään 1,5 tuntia. Kuntosaleilla on saatavilla yleispuhdistusaineita ja siivousliinoja, jotta asiakkaat voivat pyyhkiä laitteita aina käytön jälkeen.
 • Yleisöluisteluvuoroja ei järjestetä.
 • Urheilupuiston pukukopit on suljettu.
 • Varatut vuorot kaupungin sisäliikuntatiloissa ja liikuntapaikoilla: toiminnan järjestäjien edustajat vastaavat koronapassin tarkastamisesta.
 • Koronapassi koskee aikuisten harrastusvuoroja.
 • Heinolan museoiden henkilörajoitus on 21.12. alkaen toistaiseksi 10 henkilöä kaikissa kohteissa (kaupunginmuseo, taidemuseo ja Lääninkivalteri Aschanin talo).  
 • Nuorisotilat – noudatetaan turvallisuusmääräyksiä, suositellaan maskien käyttöä ja turvavälit.
 • Kirjastossa ovat turvavälit, käsihygienia ja maskien käyttö voimassa edelleen, kalusteita on jälleen vähennetty jotta turvavälien pitäminen helpottuu.
 • Kirjastoautossa enintään 3 asiakasta tai yksi perhe kerrallaan.
 • Koulujen harrastustoiminta ja joulujuhlat – järjestetään koulujen turvallisuusmääräyksien mukaisesti, joulujuhliin huoltajia ei kutsuta.

Ohjeet koronapassin käyttöön

Koronapassia edellytetään kaikilta 16-vuotiailta tai sitä vanhemmilta asiakkailta. Asiakkaan tulee varautua myös todistamaan henkilöllisyytensä koronapassin kanssa.  Koronapassin voi ladata valmiiksi ennen tilaisuuteen tai palveluun menoa. Tarkastukseen voi mennä aikaa ja jonoja voi syntyä.

Koronapassin voi ladata itse Omakannasta älypuhelimen muistiin tai tulostaa paperille. Hyvinvointiyhtymästä toivotaan, että koronapassin lataamisessa tarvittaessa autetaan esimerkiksi iäkästä lähisukulaista tai ystävää.

Mikäli sinulla ei ole pääsyä Omakantaan, voit noutaa paperisen koronatodistuksen Heinolan terveyskeskuksesta

 • ma, ke, pe klo 8–12, hoitotarvikejakelun luukulta, Torikatu 13 G-ovi, ”kahvion aula”.
 • ti, to klo 8–12, potilastoimiston luukulta, Torikatu 13 F-ovi, ”röntgenin aula”.

Todistuksen saamiseksi sinun tulee todistaa henkilöllisyytesi (ajokortti, kuvallinen henkilökortti tai passi).

Mikäli sähköisessä koronatodistuksessa on virhe, ilmoita korjauspyynnöt puhelimitse p. 044 7888 616 ma-pe klo 8–14.

Koronatodistusten hakijat ruuhkauttavat nyt toimipisteitä, joten huolehdithan turvavälien toteutumisesta ja kasvomaskien käytöstä.

Rajoitukset voimassa vuoden loppuun

Alueen rajoitukset ja suositukset ovat voimassa 31. joulukuuta 2021 asti.

Koronayhteistyöryhmä seuraa epidemiatilanteen kehittymistä tiiviisti ja kokoontuu seuraavan kerran 22. joulukuuta arvioimaan alueen rokotus- ja epidemiatilannetta sekä mahdollisesti tarvittavia toimenpiteitä.

Paras tapa suojautua vakavalta tautimuodolta on ottaa koronarokotus. Katso Heinolan kaupungin ohjeistus koronarokotuksista.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu