Heinolan kaupunginjohtajan koronakatsaus: Epidemiassa on jälleen kiihtymisen merkkejä – nyt tarvitaan kunnon ryhtiliikettä turvalliseen arkeen

Varmistettuja koronavirustartuntoja on yhtymän alueella todettu eiliseen mennessä yhteensä 1 559 kpl, ja yhtymä on ottanut kaikkiaan 85 196 koronavirusnäytettä. Lisäksi tänään on jo varmistunut 17 uutta tapausta. Epidemiassa on jälleen kiihtymisen merkkejä.

Viimeisten päivien aikana Heinolassa on todettu 12 uutta positiivista tartuntaa, ja heistä suurimman osan tartuntalähde on tunnistamaton.

Kaupunkilaisten suhtautuminen turvarajoituksiin ja suosituksiin on avainasemassa

Kaupunki tiedottaa ajantasaisista koronarajoituksista ja -suosituksista omilla verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa. Toivon, että me kaupunkilaisina otamme huomioon kanssaihmiset ja noudatamme annettuja ohjeita. Kollektiivinen ote koronan taklaamiseen on meidän paras turvamme. Käytä siis kasvomaskia, pidä kahden metrin turvaväli ja vältä ylimääräisiä kohtaamisia. Näitä turvarajoituksia ei ole tehty meidän kiusaksemme, vaan nimensä mukaisesti meidän turvaksemme; ne ovat keskeisin keino estää koronan leviäminen, ja sen myötä tie lievittää rajoituksia. Ne vievät meidät askel askeleelta lähemmäksi paluuseen tavalliseen arkeen.

Koronarokotusten hitaus puhututtaa

Kaikki heinolalaiset rokotetaan Heinolassa rokotusohjelman mukaisesti. Noudatamme Suomen koronarokotestrategiaa ja maakunnallisia ohjeita. Meistä riippumattomista syistä rokotteita on vain rajallinen määrä, joka välittyy rokotusten etenemisen hitautena. Kaupunki tiedottaa aktiivisesti rokotusten etenemisestä omilla viestintäkanavillaan sekä paikallisessa mediassa.

Taklataan yhdessä korona!

Heinolassa 11.3.2021

Jari Parkkonen
Heinolan kaupunginjohtaja

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu